Kulüpten Derneğe Sosyal Sorumluluk Yolculuğu…

2017 yılında, gönüllü öğrenciler tarafından kurulan Üsküdar Nar Harekatı Kulübü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde kalan çocukları topluma kazandırmayı, bireysel gelişimlerini desteklemeyi ve faydalı bireyler olarak yetişmelerini hedefliyor. Koruyucu ailelik üzerine çalışmalar düzenleyen bir sosyal sorumluluk projesi olan Üsküdar Nar Harekatı Kulübü, üniversite bünyesinde, kulüp etkinlikleri kapsamında 15 günde bir düzenli olarak atölyeler gerçekleştiriyor. Ayrıca diğer üniversitelerdeki Nar Harekatı Gönüllüleri ile yapılan ortak festivallerle birçok gönüllü ve çocuğa da ulaşılıyor.

“Sevgi evlerinde kalan çocuklara masallar yazılıyor”

Covid-19 pandemisi nedeniyle gerçekleştitilemeyen yüzyüze etkinlikler, Genç Beyinler Akademisi ve Üsküdar Nar Harekatı işbirliği ile oluşturulan, Avrupa Birliği Sivil Düşün destekli Nar Masalları projesiyle devam ediyor. Proje kapsamında sevgi evlerinde kalan çocuklara, eğlenerek öğrenecekleri, farkındalık amaçlayan masallar yazılıyor. 

Projeyi sürdürülebilir hale getirip daha çok çocuğa ulaşmayı hedefleyen üniversiteli genç gönüllü ekip “Farkındalıklarımızla Masallardayız” sözünü ilke edinerek, süreklilik amacıyla Nar Masalları Derneği’ni kurdu. Nar Masalları Derneği, 3-12 yaş arasındaki çocukların küçük yaşta farkındalık kazanmaları için yenilikçi masallar üretip, üretilen masalların öncelikli olarak sevgi evlerinde yaşayan çocuklar olmak üzere tüm çocuklara ulaştırılmasını, aynı zamanda saha çalışmaları yaparak gelişim alanlarının desteklenmesini hedefliyor.

Dr. Nebiye Yaşar: “Çocuklar bu dünyanın en büyük servetidir”

Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü  Dr. Nebiye Yaşar Nar Masalları Projesi esnasında ve sonraki tüm süreçlerde gönüllü ekibe destek olduğunu belirterek; “Genç Beyinler Akademisi olarak Narcanlara verilen destek, Nar Masalları ile Türkiye’de bulunan tüm çocuklara nar taneleri gibi ulaşacaktır. Çocuklar bu dünyanın en büyük servetidir. Projemizin sürdürebilirliğini sağlamak ve etkisini tüm dünyaya duyurmak için kurulan Nar Masalları Derneği, bu misyonu üstlenerek yenilikçi masalları kültürel bir miras olarak Narcanlarla geleceğe taşıyacaktır.” Dedi.

İklima Ebrar Çiçekdal: “Nar, gönüllülük uğruna  başlayan bir yolculuktur”

Üsküdar Nar Harekatı Kulüp Başkanı, Nar Masalları Derneği Kurucu Başkanı İklima Ebrar Çiçekdal, Nar Harekatı Kulübü hakkında bilgi vererek; “Nar, gönüllülük uğruna  başlayan ve amacı her zaman çocuklara fayda sağlamak olan, toplumda çocukların unutulmaması adına çalışmaların düzenlendiği bir yolculuktur. Biz gençlerin önderliğinde başlayan bu yolculukta, bizlere eşlik eden gönüllülerimiz, ailelerimiz, değerli hocalarımız ve sponsorlarımızın desteği sayesinde derneğimiz kurulmuştur. Bizler, her zaman çocukların gelişimlerini desteklemek için emek harcayan, ‘abi ve ablaları’ olarak var olmaya devam edeceğiz. Bu serüvenimizde bizlerin yanında olup çocuklara gönül veren herkese teşekkür ederiz. İyi ki nar var.” İfadelerini kullandı.

Seval Fulin: “Nar, yeni bir dünyaya hoşgeldiniz mesajıdır”

Üsküdar Nar Harekatı Kulüp Başkan Yardımcısı, Nar Masalları Derneği Başkan Yardımcısı Seval Fulin, proje hakkındaki duygu ve düşüncelerini dile getirerek; “Nar, arkadaşlarımı, gönüllüleri ve çocukları içine alarak yeni bir dünyaya hoşgeldiniz mesajıdır. Bu mesaj içinde, atölye çalışmalarımızla Narcanlarımızı ve çocuklarımızı, mutluluk eşliğinde bembeyaz sayfalara işlemekteyiz. Bir çocuğun gülümsemesine sebep olmanın verdiği mutluluğu görüp yolumuzun hep çocuklar için olmasına karar verdiğimiz bu yolda, derneğimiz ile daha çok çocuk ve daha çok gönüllü diyerek her insanın bizimle gönüllülük hissini yaşamasını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Behiye Beyda Çal: “Derneğimiz tüm dünya çocuklarının içini ısıtsın istiyoruz”

 Üsküdar Nar Harekatı Kulüp Başkan Yardımcısı, Nar Masalları Derneği Başkan Yardımcısı Behiye Beyda Çal da Nar Masalları hakkında şu ifadeleri kullandı: “Nar, çocukların ve narcanların el ele verip birbirleriyle renkli diyarlara götüren kahkahalar eşliğindeki serüvenidir. Bu serüven narın bereketiyle, yola çıktığım arkadaşlarımla anlam kazanmaya devam ediyor. Bir çocuğun rol modeli, yüzündeki gülümsemesi ve gönüllü arkadaşları olmak çalışmalarımızdaki tüm yorgunluğumuzu bir balon misali süzülerek gökyüzüne çıkarıyor. Derneğimiz nar tanelerinin sevgisini içine alarak, her insanın kalbini sarsın ve tüm dünya çocuklarının içini ısıtsın istiyoruz.” Dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)