Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi ULAKBİM’de Taranmaya Başladı…

2015 Yılında yayın hayatına başlayan ve konusunda uzman yerli ve yabancı araştırmacıların sosyal bilimlere ilişkin özgün çalışmalarının yer aldığı Sosyal Bilimler Dergisi artık TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) de taranmaya başladı. ULAKBİM, Türkiye’de başta üniversiteler olmak üzere pek çok araştırma kurumu ve araştırmacının yararlandığı önemli bilgi kaynağı.

Yılda iki kez, Mayıs ve Kasım aylarında, Türkçe ve İngilizce yayın yapan hakemli dergi Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan akademik platform ULAKBİM izlenme aşamasını başarıyla geride bıraktı.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İktisadi ve İdari Bilimler, Tarih, Coğrafya, Hukuk, Güvenlik, Sosyoloji, Psikoloji, Felsefe, İletişim Bilimleri, Güzel Sanatlar, Dil Bilimi, Türk Dili ve Edebiyatı, Sağlık ve Eğitim Bilimleri alanlarındaki bilimsel yazıların yer aldığı dergi ULAKBİM’de taranmaya başladı.

Bu gelişmenin üniversitemize akademik anlamda önemli bir değer ve görünürlük sağlayacağını ifade eden Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Editör Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Arslan, 2015’de yayın hayatına başlayan ve günümüze kadar kesintisiz basımı ve yayımı yapılan derginin 11’inci sayının basım çalışmalarının devem etmekte olduğunu söyledi.

Başarıda emeği geçen herkese teşekkür eden Arslan şunları söyledi: “Derginin ilk aşamasından itibaren bizlere inanan, güvenen ve bunun için olanak sunan başta kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Mehmet Zelka, Editörümüz Prof. Dr. Sevil Atasoy, destekleri ile motivasyonumuzu sürekli en üst düzeyde tutan İTBF Dekanımız ve Editörümüz Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, bana süreç içinde büyük bir sabır ve anlayışla tahammül gösteren Editör yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Uygar Aydemir ve sevgili İTBF araştırma görevlilerimize çok teşekkür ediyorum.”

SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ

https://uskudar.edu.tr/tr/sureli-yayinlar/1/sosyal-bilimler-dergisi

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)