‘Edebiyatımızın Yeni Yüzyılına Yüz Yeni Yazar’ projesinin ilk mentorluk buluşması gerçekleşti
Türk edebiyatının geleceğini inşa edecek genç kalemleri yetiştirmeyi amaçlayan ‘Edebiyatımızın Yeni Yüzyılına Yüz Yeni Yazar’ projesi, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteği, Üsküdar Üniversitesi akademik danışmanlığı ve KASTOB & ÇATKON iş birliğiyle hayata geçirilmişti. Bu kapsamda Proje Uygulama Okulu İlim ve Fazilet Vakfında genç yazarların mentor hocalarıyla ilk toplantı gerçekleştirildi. Genç yazar adaylarının belirlenmesi, akademik ve edebi danışmanlık sürecinin yapılandırılması ve yazarlık akademisi eğitimlerinin planlanması gibi önemli kararların alındığı toplantıda kişiye özel rehberlik süreci oluşturulması hedeflendi.
Edebiyatımızın Yeni Yüzyılına Yüz Yeni Yazar Projesi açılış programından bir süre sonra genç yazarların mentor hocalarıyla ilk toplantı gerçekleştirildi.
Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar’ın başkanlık yaptığı toplantıya KASTOB Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve İlim ve Fazilet Vakfı Başkanı Mahmut Ekşi, KASTOB Başkan Yardımcısı ve İTO Meclis Üyesi İshak Koçoğlu, İlim ve Fazilet Vakfı Okulları Genel Müdürü Hünkar Ekşi, İlim ve Fazilet Vakfı yöneticileri ve öğretmenleri, Proje mentor hocaları, KASTOB Başkanı Nevzat Duyar, KASTOB Başkan Vekili Yaşar Saka, KASTOB Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Yüksel Arslan katıldı.
Profesyonel bir edebi gelişim amaçlanıyor
Toplantının ana gündem maddeleri olarak projenin uzun vadeli sürdürülebilirliği, genç yazarların profesyonel bir edebi gelişim sürecine dahil edilmesi ve yayınevleri ile iş birliği mekanizmalarının oluşturulması ele alındı.
Tarhan, ebeveyn desteğinin yazarlık sürecindeki kritik rolüne vurgu yapmıştı…
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Proje Danışmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, projenin açılış programında ebeveyn desteğinin yazarlık sürecindeki kritik rolüne vurgu yaparak, gençlerin kalemlerini güçlendirecek akademik ve psikolojik destek mekanizmalarının önemine dikkat çekmişti.
Kişiye özel rehberlik süreci oluşturulacak
Düzenlenen toplantıda proje uygulama sürecinde akademisyenler ve deneyimli edebiyatçıların, genç yazarların sanatsal bakış açısını geliştirmek ve eleştirel düşünme becerilerini güçlendirmesi amacıyla projeye dahil edilmesi konuşuldu.
Daha sonra mentor hocaların her öğrencinin bireysel yeteneklerini keşfetmesi için kişiye özel bir rehberlik süreci oluşturması ve bu kapsamda genç yazarların eserlerinin yayınlanması için yayınevleri ile iş birliği yapılması ele alındı.
Bu kapsamda üretilen eserlerin edebi, bilimsel ve teknik açılardan değerlendirilerek yayınevlerine sunulması için özel bir çalışma grubu oluşturulması ve seçilen eserlerin basılması ve tanıtılması için yayınevleri ile uzun vadeli iş birlikleri kurulması hedeflendi.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)