“Fikirler çarpışsın, zihinler kazansın” mottosuyla yarıştılar…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57143

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı ve Suffa Vakfı iş birliği ile üniversite öğrencileri arasında münazara yarışması düzenlendi. “Fikirler çarpışsın, zihinler kazansın” mottosuyla düzenlenen yarışmaya çeşitli üniversitelerden gelen öğrenciler, akademisyenler ve iş insanları katılım sağladı. Münazarada toplumsal, kültürel ve bilimsel konular ele alındı. 

Münazara yarışması Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Emir Nebi Konferans Salonunda düzenlendi.  

Yarışmaya Üsküdar Üniversitesi Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Başkanı Prof. Dr. Niyazi Beki, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fehmi Ağca, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Yönetici Yardımcısı Sadık Paksoy, Biruni Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Suffa Vakfı üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı. 

Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt: “Fikirlerin tartışılmasından hakikat güneşi doğar”

Yarışmanın açılış konuşmalarını Biruni Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt gerçekleştirdi. Gülyurt; “Bugünkü konumuz özellikle gençleri ilgilendiren bir konu. Bizim dinimizde buyuruluyor ki; ‘Sizin en hayırlı olanınız insanlara faydalı olanınızdır.’ Bir kişiye bile yardımcı olmak bizim görevimizdir. Sağlıklı olduğumuz müddetçe bu hizmetlere devam etmemiz lazım. İnsanlar emekli olabilir ama hizmetten, çalışmaktan emekli olmak son nefesimize kadar devam etmeli. Fikirlerin tartışılmasından hakikat güneşi doğar. Münazara konuları son zamanlarda günümüzü ilgilendiren önemli konulardan oluşuyor. Gençlerimiz bizden daha ilerde olacak ki bizde millet ve ülke olarak gelişmemizi tamamlamış olalım. Bunu yaparken sadece maddi gelişmelerle değil milli ve manevi olarak yetiştirme şeklinde olmalıdır.” ifadelerini kullandı. 

Yapay zekâ, teknoloji ve dijitalleşme gibi konular tartışıldı

Açılış konuşmasının ardından çeyrek final yarışmaları düzenlendi. Düzenlenen münazara yarışmasında üniversite öğrencileri birçok konuda farklı görüşleri savundu. 

Yapay zekâ, teknoloji, dijitalleşme gibi konuların tartışıldığı münazara yarışmasına ilgi yoğun oldu. Gençlik Köprüsü ve Külliye tanıtımlarından sonra ise öğrenciler yarı final için yarıştı. 

3’üncülük ve final yarışmasının ardından Suffa Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Karaman kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.

Dereceye girenler ödüllendirildi…

“Fikirler çarpışsın, zihinler kazansın” mottosuyla düzenlenen yarışmada jüri üyelerinin oylamalarının ardından Koç Üniversitesi öğrencileri 1’inci oldu. Öğrencilere ödüllerini Biruni Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt takdim etti. 

Düzenlenen münazara yarışmada Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri 2’nci oldu. Öğrencilere ödüllerini Vali Mülkiye Başmüfettişi Salih Işık takdim etti. 

Yarışmanın 3’üncülük ödülünü Galatasaray Üniversitesi öğrencileri aldı. Ekibe ödülleri Suffa Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Karaman tarafından takdim edildi.

Gençlik Köprüsü ekibi ise 4’üncülük ödülüne sahip oldu. Ekibe ödülünü Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Yönetici Yardımcısı Sadık Paksoy takdim etti. 

Mustafa Karaman: “Farklı fikirlerinin katkısını görüyoruz”

Programın kapanış konuşmasını Suffa Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Karaman gerçekleştirdi. Karaman; “Sevgili gençler, taklitten uzak durun. Hürmet ayrı, bilgiye itibar ayrı, şahsa verilen değer ayrı, taklit apayrıdır. Taklit, Allah’ın muradına, fıtratına, yaratmış olduğu kainattaki sisteme muhalefettir. Allah hiçbir şeyi aynı olarak yaratmaz, her şeyi ayrı yaratır. Aynı yapmak, taklit etmek acizlerin işidir. Burada Allah bize bazı açılımlar nasip etti. Bugüne kadar Allah’ın alemde kastetmiş olduğu maddi ve manevi temayüllerin içerisinde farklılık vardır. Maddi teknolojide de vardır. Manevi sistemlerde de vardır. Bugün yapay zekâ gibi konuları konuşuyoruz. Tüm bunların arkasında, farklı insanların fikirlerinin katkısı ve etkisi vardır. Farklı fikirlerinin katkısını görüyoruz.” şeklinde konuştu. 

Düzenlenen münazara yarışması toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)