Üsküdar Üniversitesi ve KASTOB ortaklığıyla geleceğin liderleri yetişiyor…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56811

Üsküdar Üniversitesi ile Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (KASTOB) arasında imzalanan Sosyal İnovasyon Projeleri protokolü kapsamında, Kastamonu Dernekler Federasyonu (Kas-Der-Fed) iş birliğiyle gençlere yönelik “Proje Döngüsü Yönetimi” eğitimi gerçekleştirildi. Üsküdar Üniversitesi Proje Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar’ın liderliğinde sunulan eğitim, gençlerin proje yazma ve yönetme becerilerini geliştirmeye yönelik eşsiz bir fırsat sundu. 

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkede gerçekleşen eğitime Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (KASTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Duyar, Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Fatma Kıranoğlu, Üsküdar Üniversitesi Proje Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı. 

Liderlik becerilerini geliştirme fırsatı buldular

Proje Döngüsü Yönetimi, günümüz dünyasında başarılı olmanın temel taşlarından biri olarak kabul ediliyor. Gençlere bir projenin fikir aşamasından sonuçlandırılmasına kadar geçen tüm süreçler eğitimde detaylı bir şekilde anlatıldı. Eğitim boyunca gençler proje planlaması, kaynak yönetimi, uygulama ve değerlendirme aşamalarını öğrenirken, aynı zamanda takım çalışması ve liderlik becerilerini de geliştirme fırsatı buldular.

Sosyal inovasyon projelerine katılımın artırılması amaçlanıyor

Üsküdar Üniversitesi’nin akademik desteğiyle güçlenen eğitim programı, gençlerin hem profesyonel hem de kişisel gelişimlerine büyük katkı sağladı. KASTOB Gençlik Kollarının aktif katılımıyla gerçekleşen eğitimde gençlerin sosyal inovasyon projelerine katılımını artırmak ve onları toplum için faydalı projeler geliştirmeye teşvik etmeyi amaçlandı. 

Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar: “Fikrin projeye dönüşüm sürecini birlikte deneyimleyeceğiz”

Üsküdar Üniversitesi Proje Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar, verilen eğitimin önemine dikkat çekerek, gençlerin projelerinin birlikte deneyimlendiğine dikkat çekti. Yaşar; “Burada verilen eğitim sadece Türkiye'de değil, dünyada da çok önemli. Bugün karşılaşacağınız önemli sorunlar üzerinde beyin fırtınası yapacak ve bu sorunları projelendirerek çözeceksiniz. Bu proje çalışmalarında her adımda sizlerden geri bildirim alarak, bir fikrin projeye dönüşüm sürecini birlikte deneyimleyeceğiz. Bu döngü fikirden uygulama ve raporlamaya kadar olan bir döngü. Hep birlikte bununla alakalı çalışmalar yapacağız.” ifadelerini kullandı. 

“Gençliği iyiye yönelten insanlığı da iyiye yöneltir”

Dünyayı üç şeyin değiştireceğini söyleyen Yaşar; “Gençler aslında her proje kendimizi tanımamız, toplumdaki rollerimizi görmemiz, kendimizi ve toplumu güçlendirmemiz için çok faydalı oluyor. Ayrıca da yol hikayemizdeki kişileri tanımak için çok etkili çalışmalar ve programlar yapıyoruz. Her zaman söylediğim bir şey vardır. Dünyayı üç şey değiştirecek. İyi eğitilmiş bir genç, iyi bir proje ve çok çalışmak… Gençliği iyiye yönelten insanlığı da iyiye yöneltir. Bir fikrin doğuşundan sonuçlarına ve değerlendirmesine, raporlamasına kadar geçen her şey bu döngünün içerisindedir. Buradaki döngüye proje döngüsü yönetimi diyoruz. Almış olduğunuz eğitim bunu destekleyen bir eğitim.” dedi. 

Nevzat Duyar: “Yarınları düşünerek birlik olmalıyız”

Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (KASTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Duyar; “Bize bu imkanları sağlayan başta Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a, Proje Geliştirme Koordinatörü Dr. Nebiye Yaşar hocamıza, birbirinden değerli hocalarımıza ve sevgili gençlere teşekkür ediyorum. Bu projelerimizin hiçbirinin yarıda kalmamasını umuyorum. Yarınları düşünerek birlik olmalıyız.” şeklinde konuştu. 

İş birliğinin benzer projelerle devam edeceği ümit ediliyor…

KASTOB ile Üsküdar Üniversitesi arasındaki iş birliğinin, gelecekte de benzer projelerle devam edeceği ve daha geniş kitlelere ulaşacağı ümit ediliyor. Toplumun yararına çalışan gençler, aldıkları eğitimle birlikte artık sosyal sorunlara çözüm üreten birer girişimci olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)