Farklı Branşlarda 20 Sporcu Üsküdar’ı Tercih Etti

Üsküdar Üniversitesi her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitimde kalitesinden söz ettirmeye devam ediyor. 2020-2021 Akademik yılında tüm branşlarına spor bursu ile takviye yapan Üsküdar Üniversitesi,  bu yıl alanında önemli başarılar kaydeden sporcu öğrencilerle sözleşme imzaladı.

2020 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Üsküdar Üniversitesini kazanan farklı branşlardan yaklaşık 20 sporcu öğrenciye spor bursu verildi. Sporcu öğrenciler, üniversite kayıt işlemlerinin ardından Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ile sporcu sözleşmelerini imzaladı.

“Spora ve sporcuya destek vermeye devam ediyoruz”

Üsküdar Üniversitesi olarak eğitimin yanında spora ve sporcuya destek vermeye devam ettiklerini ifade eden Sağlık, Kültür ve Spor Direktörü Özcan Demir; “Üsküdar Üniversitesi olarak eğitimin yanında spora ve sporcuya destek vermeye devam ediyoruz. Ayrıca ülkemizin ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında başarısını arttırmayı, nitelikli sporcuların yetişmesine katkı sağlamayı, spor bilimleri dışında farklı kariyer imkânları sunmayı, sporcuların akademik kariyerleri ile birlikte spora devamlılığını sağlamayı ve sporculara yükseköğretime geçişlerinde destek olmayı sorumluluk alanımızda görüyoruz. Üniversitemizin çabasına ilave olarak Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü olarak Türk sporunu, ülkemizi ve bu vesileyle üniversitemizi yurt içinde ve dışında daha iyi tanıtacak kapsamlı bir çalışmanın içerisindeyiz.” Şeklinde konuştu.

Basketbol Branşında: Şevval Kurtuluş, Mehmet Ulus, Bekir Sabri Karlı, Semih Öztürk

Futbol Branşında: Serhat Uslu, Çağdaş Demirkaya, Melih Bozkaya, Recep Tayyip Gökteke, Furkan Şentürk

Voleybol Branşında: Yasemin Sezer, Özge Özkan, Zekiye Ünal sözleşmelerini imzaladı.

Üsküdar Üniversitesini kazanan, profesyonel ligde forma giyen sporcu öğrencilerin üniversite öğrenci kimlik kartlarını teslim alırken ve sporcu sözleşmelerini imzalarken mutluluk ve heyecanları gözlerden kaçmadı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)