Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla otizm farkındalığına dikkat çekildi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56334

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak ile Otizm ve Engelli Dernekleri Federasyon Başkanı Prof. Dr. Mustafa Usta, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti. Görüşmede otizm farkındalığına dikkat çekilerek otizmle alakalı projeler yapılabileceği konuşuldu. Ayrıca Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında otizm ile ilgili akademik çalışmalar yapılabileceği de vurgulandı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak ile Otizm ve Engelli Dernekleri Federasyon Başkanı Prof. Dr. Mustafa Usta, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti. 

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkede gerçekleşen görüşmeye Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Zelka, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Halide İncekara, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Barış ve Üsküdar Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Öztürk katılım sağladı. 

Otizm farkındalığına dikkat çekildi

Toplantıda otizm farkındalığına dikkat çekilerek Üsküdar Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle otizmle alakalı projeler yapılabileceği konuşuldu. Ayrıca Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında otizm ile ilgili akademik çalışmalar yapılabileceği de vurgulandı. 

Otizm Eylem Planı hakkında değerlendirmelerde bulunuldu

Görüşmede Otizm Eylem Planı hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. İstanbul Bakım ve Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezine yeniden işlevsellik kazandırılması ve Otizm Gündüz Bakım Merkezlerinin artırılması da toplantıda masaya yatırıldı. 

ÇEGOMER hakkında görüş alışverişi yapıldı

Görüşmede Üsküdar Üniversitesi Çocuk ve Ergen Gelişimi & Otizm Merkezi (ÇEGOMER) ve “Aileler Üniversitede” projesi hakkında görüş alışverişinde de bulunuldu. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)