Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Öğrencilerinin Gururlandıran Tablosu

Yükseklisans

Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programı öğrencileri 48 öğretim üyesi eşliğinde yıl boyu yaptıkları akademik çalışmalar ile göz doldurdu. Klinik Psikoloji Yüksek Lisans öğrencileri öğretim üyeleri ile birlikte 2019-2020 eğitim öğretim yılında 18 kitap ya da kitap bölümü hazırladı. Bunlardan 8’inin basımı tamamlanırken, 10 kitabın yayın süreci devam ediyor.

Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Klinik Psikoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar şunları iletti:

“Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programımızda öğrenci memnuniyetimiz yüksek, çünkü öğrenciler sadece eğitim değil, araştırma, sosyal sorumluluk projeleri, kongreler, kitap çalışmaları içinde bulunmak istiyorlar. Bu imkânı bol bol tanıyoruz. Pandemi sürecinin tüm dezavantajına rağmen öğrencilerimizle birlikte başarılı ve verimli bir yıl geçirdik. Klinik psikoloji öğrencilerimizin aktif görev aldıkları ve düzenleme kurulunda bulundukları 5 sempozyum ve kongre düzenledik. Bu yıl psikoloji lisansüstü öğrencilerimiz 20 uluslararası – ulusal bilimsel makalede yazar olarak yer aldılar. Uluslararası kongre ve sempozyumlarda 13, ulusal kongre ve sempozyumlarda 29 sözel bildiri ya da poster sundular, başarılı çalışmaları nedeniyle 3 ödül aldılar.”

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi ve Feneryolu Tıp Merkezi’nde öğrencilerin klinik çalışma yaptıklarını ifade eden Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar şunları söyledi: “Müfredat gereği tamamlamaları gereken klinik çalışmanın yanı sıra dileyen öğrenciler bu birimlerde çalışan deneyimli psikiyatrist ve klinik psikologlar ile birlikte gönüllü çalışmalar da yapabilmektedirler. Ayrıca klinik psikoloji yüksek lisans öğrencileri Üsküdar Üniversitesi Psikolojik Danışma Birimi’nde de gönüllü çalışarak mesleki deneyimlerini artırma fırsatı bulmaktadırlar. Bu birimde ayda ortalama 120 görüşme yapılmaktadır. Programlardan mezun olan öğrenciler aynı birimlerde istihdam şansı bulabilmektedir. Mezunların istihdamı konusunda mezunlar derneği de olanaklar sunmaktadır.”

Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programının akademik çalışmalarına şu bağlantıdan ulaşılabilir:

https://uskudar.edu.tr/sobe/klinik-psikoloji-yuksek-lisans-programi-yayinlar-ve-tezler


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)