Burundi'de binlerce kişiye sağlık desteği verildi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48385

Tüm Afrika’nın Dostları Derneği (TADD) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA desteği ile düzenlenen “Burundi Ağız Diş Sağlığı” projesinde Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Müzeyyen Seda Altop Tıbbi Direktör olarak yer aldı. Burundi Cumhurbaşkanı’nın eşi Angelina Ndaishimiye ve Burundi büyükelçiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen proje ulusal radyo, televizyon kanalları ve gazetelerden yoğun ilgi gördü. Proje kapsamında 700 muayene yapıldı.

Türkiye'den Burundi'ye giden sağlık ekibini, Türkiye'nin Bujumbura Büyükelçisi Alp Işıklı ve Burundi Cumhurbaşkanı Evariste Ndayishimiye'nin kızı ve aynı zamanda TADD'ın partner kuruluşu konumundaki Bonne Action Vakfı Yöneticisi Navie Quetsia karşıladı.

Proje kapsamında 700 muayene yapıldı

Sağlık ekibi, taramalar ve tedaviler kapsamında kullanacağı çok sayıda tıbbi malzeme ve ilacı da yanlarında götürdü. Proje kapsamında 700 muayene, 1500 diş çekimi, basit dental tedaviler ve çocuklara florür uygulaması yapıldı. 

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Müzeyyen Seda Altop’un Tıbbi Direktör olarak yer aldığı projede Burundi'de binlerce kişiye sağlık desteği verildi.

Tüm Afrika’nın Dostları Derneği (TADD) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA desteği ile düzenlenen proje Burundi radyo televizyonu ve diğer ulusal radyo ve televizyon kanalları ile gazeteler projeye yoğun ilgi gösterdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)