BOTAŞ LNG İşletme Müdürlüğüne teknik gezi düzenlendi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.47937

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü akademisyenleri ve öğrencileri “İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Etkinlikleri” kapsamında 9’uncusu gerçekleştirilen BOTAŞ LNG İşletme Müdürlüğü teknik gezisine katılım sağladı. İki gün süren teknik gezide öğrenciler teorik bilgilerini uygulama imkânı buldu. Gezi kapsamında sunumlar gerçekleştirildi.

Tekirdağ Marmaraereğlisi’nde düzenlenen teknik geziye Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, Dr. Öğr. Üyesi Hacer Kayhan, Öğr. Gör. Mustafa Cüneyt Gezen ve İSG alanında faaliyet gösteren Drager Safety, Nümeko, Ziel Teknoloji firmaları ve civar tesisler olan EÜAŞ ve Bütan Gaz katıldı.

Teorik bilgilerini uygulama fırsatı buldular…

BOTAŞ LNG Tesisi Personel ve Eğitim Müdürü Erdem Danyeli, BOTAŞ’ın görev, yetki ve sorumlulukları, tesiste yapılan işlemler, Türkiye ve dünyada tesisin yaptığı işler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Öğrencilere tesiste tam zamanlı olarak görev yapan A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Salih Uzun tarafından da sahada karşılaşılan riskler ile bunlarla ilgili uygulanan düzenleyici-önleyici faaliyetler, personel eğitimleri, güvenli çalışma ve iş kazalarının önlenmesi hakkında bilgiler verildi. Aynı zamanda öğrenciler iş güvenliği uzmanı eşliğinde tesisi gezerek teorik bilgilerini uygulamalı olarak yerinde tecrübe etme fırsatını buldu.

İki gün süren etkinlikte sunumlar gerçekleştirildi

Düzenlenen gezi kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, Dr. Öğr. Üyesi Hacer Kayhan ve Öğr. Gör. Mustafa Cüneyt Gezen’in sunumlarının yanı sıra Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Doktora programı öğrencileri Dr. Zuhal Yazıcı Gökbulut ve Serap Duman sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra Drager Safety firmasından Eğitim ve Uygulama Yöneticisi Mert Akpınar ve Ziel Teknoloji firmasından Kurucu Ortak, Satış ve Bayi Sorumlusu Emre Cam da sunumlarını gerçekleştirdi.

Gezi, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)