Üsküdar, marka ve patent çalışmalarında ilk 5’te…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.47724

Üsküdar Üniversitesi ulusal ve uluslararası alandaki girişimleriyle dikkat çekiyor. AR-GE çalışmalarını önemseyen, marka, tasarım ve bunların tescili alanında birçok girişimi bulunan Üsküdar Üniversitesi, “Türkiye’nin Patent Raporu 2023” te de ön sıralarda yerini aldı. “Patent Effect” tarafından tescillenen raporda Üsküdar Üniversitesi Türkiye patent başvurularında 21 patent ile 9’uncu, Vakıf Üniversiteleri arasında 5’inci, Avrupa patent tescillerinde ise 2 patent tescili ile 20’nci sırada yer aldı.

Kurumların AR-GE ve inovasyon gücünü gösteren çıktıların başında marka ve patent çalışmaları geliyor. Üsküdar Üniversitesi de bu bağlamdaki çalışmalarını önemsiyor… 

21 patent başvurusu ile 9’uncu sırada

Bu kapsamda çalışmalarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Üsküdar Üniversitesi, Türkiye (TR) Patent Şampiyonu Üniversiteleri – TOP 20 tablosu ulusal patent başvurularında 21 patent başvurusu ile 9’uncu sırada yer aldı. 

Vakıf Üniversiteleri arasında ilk 5’te…

Üsküdar Üniversitesi, Türkiye’de vakıf üniversiteleri arasında ise 21 başvurusu ile 5’inci sırada bulunuyor.

Üsküdar Üniversitesi, Avrupa Patent (EP) Şampiyonu Üniversiteler- TOP 20 tablosu Avrupa patent tescillerinde 2 patent tescili ile 20’nci sırada yer aldı.

Vakıf üniversiteleri arasında ise 2 patent tescili ile 8’inci sırada bulunuyor.

Rapora ulaşmak için:

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)