İş kazalarını önlemek mümkün!

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.45156

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) İş Sağlığı ve Güvenliği programı tarafından, Üniversite Kültürü dersi kapsamında “İş Kazaları Değerlendirme Süreci” başlıklı etkinliği düzenlendi. Etkinliğe B sınıfı İSG Uzmanı ve Yönetim Sistemleri Uzmanı Muhammed Oğuzhan Hanaz katılım sağladı. Ülkemizdeki iş sağlığı ve güvenliği konusundaki güncel gelişmelere dikkat çeken Hanaz; “Amacımız iş kazasını önlemek. Bu yolda önleyici tedbirler almak çok önemli.” dedi. 

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Beylerbeyi Konferans Salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kağan gerçekleştirdi. 

Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kağan: “İş kazaları çok fazla yaşanıyor”

Türkiye’nin iş kazasının en çok gerçekleştiği ülkelerden biri olduğunun altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kağan; “İş sağlığı ve güvenliğinin Türkiye’de önemli olmasının nedenlerinden birisi iş kazalarının çok fazla yaşanıyor olması. Bu noktada Avrupa’da birinci, dünyada ise ikinci nitelikte yer alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhammed Oğuzhan Hanaz: “Bu yolda önleyici tedbirler almak çok önemli”

İş sağlığı ve güvenliğinde önleyici tedbirlerin önemini vurgulayan B Sınıfı İSG Uzmanı ve Yönetim Sistemleri Uzmanı Muhammed Oğuzhan Hanaz, iş sağlığı ve güvenliği alanının çeşitliliğine vurgu yaptı. 

Hanaz; “Şu an çalıştığım kurum bir OSGB firması. OSGB firması, birden fazla firmaya iş güvenliği hizmetini sağlayan ve bulunduğu şehrin komşu illerinde de hizmet verebilen firmalardır. İstanbul'da olan bir firma Trabzon'a hizmet veremez, kara sınırı olan yerlerde komşularına hizmet verebilir. Çok fazla şirket gördükten sonra anladım ki işin özünde ne kadar bilsen de iş kazasını önleyici tedbirler almazsan ister C ister A ister yüksek lisanslı ister lise mezunu ol bir önemi yok. Amaç, iş kazasını önlemek. Bu yolda önleyici tedbirler almak çok önemli.” şeklinde konuştu. 

Program, Muhammed Oğuzhan Hanaz’a teşekkür belgesinin takdim edilmesinden sonra toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)