Ternopil Devlet Pedagoji Üniversitesi ile iş birliği anlaşması yapıldı

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.45038

Üsküdar Üniversitesi, Ternopil Devlet Pedagoji Üniversitesi ve Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı iş birliğinde “Genç Akademisyenlerin Araştırmalarında Tarih Dersleri Eğitiminin Güncel Problemleri” başlıklı uluslararası bilimsel konferans gerçekleştirildi. Çevrimiçi düzenlenen konferansta Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğrencileri sunumlarını gerçekleştirdi. Aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi ile Ternopil Devlet Pedagoji Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması yapıldı. İş birliği kapsamında uygulamalı derslerin Ağustos ayında Üsküdar Üniversitesinde yapılması planlanıyor.

Çevrimiçi gerçekleştirilen konferansa Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Uygar Aydemir ve Üsküdar Üniversitesi RİNAP Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlham Miraç katılım sağladı. 

Ternopil Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bohdan Buyak'ın açılış konuşmasıyla başlayan konferansta Dr. Öğr. Üyesi Uygar Aydemir ve Prof. Dr. İlham Miraç da açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. 

 

Üsküdarlıların sunumları dikkat çekti…

Farklı ülkelerden 40’tan fazla genç bilim akademisyeni, kendi araştırmalarını sunarak tarih eğitimi alanındaki güncel konuları ele aldı. “Osmanlı Dönemi Çalışmalarında Dijital Yaklaşımlar” başlığı altında gerçekleştirilen sunumlarda öne çıkan isimler arasında İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğrencisi Aleyna Şamlı’nın “Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nin Dijitalleştirilmesi” konulu sunumu dikkat çekti.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri Hayrun Nisa Cantürk ve Fatma Betül İşler’in sunumları da büyük beğeni topladı. Hayrun Nisa Cantürk, “19. Yüzyıl Osmanlı Dönemi İstanbul Tekke Haritasının Dijitalleştirilmesi” başlıklı sunumu gerçekleştirirken, Fatma Betül İşler ise “Eremyan ve İnciciyan’ın Gözünden İstanbul'un Haritalanması” konulu sunumuyla katılımcılardan takdir topladı. 

Sunumlar Rusçaya çevrildi

Öğrencilerin sunumları Üsküdar Üniversitesi RİNAP Yönetim Üyesi Prof. Dr. İlham Miraç tarafından Rusçaya çevrildi.

İş birliği anlaşması da imzalandı

Üsküdar Üniversitesi ile Ternopil Devlet Pedagoji Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği anlaşmasıyla, Ternopil Ulusal Üniversitesi Tarih Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerine İslam Teolojisi ve Kültürü dersleri online olarak verilmeye devam edecek. Ayrıca, uygulamalı derslerin ağustos ayında Üsküdar Üniversitesinde yapılması da planlanıyor.

İş birliği, bilimsel etkinlik ve tarih eğitimi alanında önemli bir platform sağlayarak genç akademisyenlerin araştırmalarını paylaşmalarına ve bilgi alışverişinde bulunmalarına olanak tanıyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)