Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği öğrencileri TENMAK’ı ziyaret etti

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.44691

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği Programı 1’inci ve 2’nci sınıf öğrencileri Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Nükleer Enerji Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti. Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği Program Başkanı Öğr. Gör. Dilek Aker ile SHMYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Feride Kulalı Özdek beraberindeki öğrenci grubu Türkiye’de bulunan en kapsamlı nükleer tesislerden olan TR-2 Araştırma Reaktörü, Radyobiyoloji Birimi ve İkincil Standart Dozimetri Laboratuvarını görme fırsatı buldu.

Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği Programı öğrencileri, Program Başkanı Öğretim Gör. Dilek Aker ve SHMYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Feride Kulalı Özdek eşliğinde Küçükçekmece TENMAK’a teknik gezi gerçekleştirdi.

Öğrenciler düzenlenen gezi kapsamında Türkiye’de bulunan en kapsamlı nükleer tesislerden olan TR-2 Araştırma Reaktörü, Radyobiyoloji Birimi ve İkincil Standart Dozimetri Laboratuvarını görme fırsatı buldu.

TR-2 operatörleri öğrencilerin sorularını yanıtladı

TR-2 Araştırma Reaktörünün kuruluş hedefleri doğrultusunda öncelikle nükleer teknoloji alanında kazanılmış olan deneyim ve kabiliyetin sürdürülmesi, uluslararası düzeyde gelişmelerin takibi ve ilişkilerin güncel kalmasının sağlanması, dünyada ve ülkemizde değişen radyoizotop arz ve talebine uygun olarak bu konudaki araştırma, geliştirme ve üretim olanaklarının değerlendirilebilmesi ve nükleer sahada ihtiyaç duyulabilecek her türlü işbaşında eğitimi için faaliyete geçmek üzere hazır vaziyette tutulduğu ifade edildi. 

TR-2 operatörleri tesis reaktör ziyaretinin ardından öğrencilerin soruları yanıtladı.

Öğrenim gören üniversite öğrencilerine staj eğitimleri veriliyor

TENMAK Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (NÜKEN)’nda çalışacak reaktör işletici personeli ve radyasyon korunma personelinin işbaşında eğitimleri ve ilgili konularda öğrenim gören üniversite öğrencilerinin staj eğitimleri veriliyor.
Bu bağlamda Üsküdar Üniversitesi Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği programı öğrencileri de gönüllü yaz stajlarını gerçekleştirme imkânı buluyor. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)