Üsküdar İletişim ile Fotospor Grubu arasında iş birliği protokolü imzalandı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.44584

Üsküdar Üniversitesi ana sponsorluğunda “Spor Gazetecileri Yarışıyor” projesi gerçekleştirilecek. Proje için protokol imza töreni gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi ve Fotospor Grubu arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında iletişim fakültesi öğrencileri de pratik ve uygulama olanağı bulacak.  

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, dış paydaşlarını genişletiyor. Bu kapsamda Üsküdar Üniversitesi ve Fotospor Grubu ile işbirliği protokülü imzalandı. 

Üsküdar Üniversitesi Senato Salonunda düzenlenen iş birliği protokol imza törenine Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Fotospor Genel Koordinatörü Cahit Yavuz başta olmak üzere Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Eski Futbolcu ve Teknik Direktör Giray Bulak, Genel Sekreter Selçuk Uysaler ve Üsküdar Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Tahsin Aksu katıldı. 

Üsküdar Üniversitesi “Spor Gazetecileri Yarışıyor” projesine çekim için gerekli tüm desteği sağlayacak. Ana sponsorluk kapsamında proje Üsküdar Üniversitesi Radyo ve TV Stüdyolarında sürdürülecek.

 İletişim öğrencileri Fotospor Gazetesinde staj olanağı bulacak…

Proje dahilinde İletişim Fakültesi öğrencileri de Fotospor Gazetesi bünyesinde 2024 yılı Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları için dönüşümlü olarak staj yapma fırsatı da yakalayacak. 

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Bu proje İletişim Fakültesi kanadında gidecek”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada iş birliğinin önemine dikkat çeken Güngör, “Fotospor grubuyla Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi arasında bir protokol imzalayarak bundan sonraki süreçte birlikte birtakım projeler yapmak üzere burada toplandık. Bu proje çoğunlukla Gazetecilik bölümünün önderliğinde İletişim Fakültesi kanadında gidecek. Radyo Televizyon ve Sinema bölümümüz de destek olacaklar.” ifadelerini kullandı. 

Cahit Yavuz: “Bu projede gençlerle buluşmak istedik”

Fotospor Genel Koordinatörü Cahit Yavuz, düzenlenen imza töreninde projenin öneminden bahsetti. Yavuz; “Gerçekten mutluyuz. Böyle bir konunun içerisinde yürümeye karar verdik. Gece gündüz çalışan bir ekibiz fakat gençlerle buluşmamız çok zor oluyor. Özellikle bu projede gençlerle buluşmak istedik. Bunu projeyi Üsküdar Üniversitesiyle birlikte yapmanın büyük mutluluğunu yaşayacağız. İki tane projemiz var. Bir tanesi sertifika programı, burada biz Fotospor olarak hem ekibimizle pratik yapma hem de teoriyi de içine katarak biz de bir şeyler öğrenmek istiyoruz. Bu bizim için çok önemli. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Böyle bir projeyi ilk kez yapıyoruz”

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, İletişim Fakültesinin sektörle arasında olan bağa dikkat çekti. İrvan; “Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak sektörle çok yakın bir ilişkimiz var. Öğrencilerin bir kısmı bu alanda kendilerini geliştirmek istiyorlar. Hatta spor muhabirliği baya bir tercih edilen alan oldu. Ben bu projeyi çok önemsiyorum. Bu iş birliği umarım ilerde başka projelere de vesile olur. Dış paydaş olarak şimdiye kadar birçok kurumla iş birliği yaptık ama böyle bir projeyi ilk kez yapıyoruz.” şeklinde konuştu. 

Doç. Dr. Gül Esra Atalay: “Gazetecilik bölümü olarak dış paydaşlarımızı genişletiyoruz…”

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay, projenin öğrenciler için bir fırsat niteliğinde olduğunu söyledi. Atalay; “Bu proje dolayısıyla oldukça heyecanlandık çünkü hem öğrencilerimiz için çok önemli bir fırsat olacağını düşünüyoruz hem de üniversitemizin böyle bir projeyle anılması bizim için oldukça olumlu olacaktır. Gazetecilik bölümü olarak dış paydaşlarımızı genişletiyoruz…” ifadelerini kullandı. 

Giray Bulak: “Sizlerle beraber olmaktan çok mutlu olduk”

Eski Futbolcu ve Teknik Direktör Giray Bulak ise iş birliği kapsamında duyduğu mutluluğu ifade etti. Bulak; “Sizlerle beraber olmaktan çok mutlu olduk. Üsküdar Üniversitesiyle bu yakınlaşmadan dolayı ben de çok memnun oldum. İnşallah bundan sonra da güzel çalışmalar olur hem öğrencilerimiz adına hem de sizlerin adına katkı sağlarız.” ifadelerini kullandı. 

Tahsin Aksu: “Bu proje kurumlarımıza büyük fayda sağlayacak…”

Üsküdar Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Tahsin Aksu, Kurumsal İletişim olarak bu iş birliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Aksu; “Karşılıklı iş birliğimizin hem staj olanaklarıyla hem bu proje özelinde kurumlarımıza çok büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz.” dedi. 

Düzenlenen protokol imza töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)