Ergoterapi 1. Sınıf öğrencileri beyaz önlük giymenin sevincini yaşadı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.44552

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü 1’inci sınıf öğrencileri beyaz önlük giymenin coşkusunu yaşadı. Düzenlenen törene Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin ve Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova başta olmak üzere bölüm akademisyenleri, öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Önlük giyme heyecanını yaşayan öğrenciler meslek hayatlarına doğru giden yola bir adım atmış oldular. 

Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi İbni Sina Oditoryumunda düzenlenen beyaz önlük giyme törenine katılımcıların ilgisi yoğun oldu. 

Bergüzar Akbıyık: “İnsanların yaşam kalitelerini artırmak için çok çalışacağız”

Ergoterapi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Bergüzar Akbıyık, önlük giyme töreninde açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Akbıyık; “Bizler bugün bu seremoniyle ergoterapi alanında öğrendiğimiz, mezuniyetimize kadar öğreneceğimiz bilim yuvamız Üsküdar Üniversitesinde becerilerimizi geliştirmek ve kutsal mesleği icra etme sorumluluğunu bu önlüklerle üstleniyoruz. Önümüzdeki 4 yılı hocalarımız ile birlikte dolu dolu bilgiler, harika deneyimler ile bitirip mesleğimize profesyonel ergoterapistler olarak hayata atılmak üzere yola çıktık.” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Sevda Asqarova: “Öğrencilerimizin bu pırıl pırıl önlüklerini onurla taşıyacaklarından eminim”

Düzenlenen törende Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmasına bütün öğrenci ve ailelerini tebrik ederek başlayan Asqarova, 21. Yüzyılda ergoterapinin neden önemli olduğuna dikkat çekti. Asqarova; “Bugün çok güzel ve özel bir günde toplandık. Bu özel günde mesleğiniz için anlamı büyük olan pırıl pırıl beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz. Çıktığınız bu yolda önlüğünüzü gururla taşıyacağınıza inancım sonsuz. Bir bilim alanı olarak Ergoterapinin yaşam kalitemize pozitif etkisi büyük önem taşımaktadır. Çünkü Ergoterapi bir ‘Pozitif Terapidir.’ Hatta tam anlamıyla Ergoterapi, ‘İnsanı İyileştirme Sanatıdır’ diyebiliriz... Sizler de bir Ergoterapist olarak kişinin içinde bulunduğu durumu her ne olursa olsun iyileştirecek ve yaşamdan keyif almayı öğreterek hayatlarına pozitif dokunuşlar sağlayacaksınız.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin: “Bu anın anısı hiç unutulmaz…”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin; “İlk önlük giydiğim anları hatırladım. Bu anın anısı hiç unutulmaz… İnsan çok duygulanır, çok gururlanır. Ergoterapi gerçekten birçok branşın temel ilkelerini içinde barındıran ve bu konuda birçok bölüme destek veren bir meslek dalı. Sağlık çok güzel bir alan, insana dokunan bir alandır. Keşke imkânımız olsa da her hastaya derman olabilsek ama işin doğası ne yazık ki böyle değil. Bizler sağlık profesyonelleri olarak elimizden gelen tüm çaba ve desteği hem hastalarımıza sağlık vermeyi hem toplumu aydınlatma gerçeğini sürdürmekle mükellefiz.” dedi. 

Öğrencilerin mutlu anları…

Düzenlenen beyaz önlük giyme töreninde öğrencilerin andı ve balonlu görsel şölen davetlilerce beğeniyle seyredildi. 

Ergoterapi 1’inci sınıf öğrencisi Diyar Eren, ‘Ergoterapi’ şiirini okudu. Ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel olarak Betül Sümeyye Güney ‘8 Mart’ şiirini okudu.

Öğrenciler sevinçle şarkı söyleyerek önlük giymenin coşkusunu dolu dolu yaşadı. 

Törenin sonunda ise ergoterapi öğrencileri tarafından düzenlenen ergoterapi mesleğinin etik değerlerini anlatan tiyatro oyunu sahnelendi.  

Öğrencilerin performansı ilgiyle seyredildi…

 

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)