İSTER’in kapanış toplantısına Prof. Dr. Ahmet Konrot katıldı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43690

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Konrot’un danışman olduğu ve İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) desteklediği ‘İstanbul’ da Teknoloji Odaklı, Sürdürülebilir Telerehabilitasyon Hizmeti Üretme ve Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Projesi’ nin (İSTER) kapanış toplantısı yapıldı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen toplantıya çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. 

Üsküdar Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen kapanış toplantısına Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Konrot ile Arge ve Yenilik Politikaları Direktörlüğü Proje Yöneticisi Meltem Bayraktar katıldı.

Tedavi uzman fizyoterapist ve dil konuşma terapistleri aracılığı ile gerçekleşiyor

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi tarafından verilen ‘İstanbul’da Teknoloji Odaklı Sürdürülebilir Telerehabilitasyon Hizmeti Üretme ve Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Projesi’ (İSTER), bir telerehabilitasyon hizmetidir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekimler tarafından muayeneleri yapılan ve telerehabilitasyon hizmetinden yararlanması uygun görülen hastaların tedavileri için kurulmuştur. Tedavi, konularında uzman fizyoterapist ve dil konuşma terapistleri aracılığı ile kendi evlerinde proje için özel üretilen yazılım programları ve teknolojiler ile uygulanması planlanmıştır. 

Kapanış programına çok sayıda sağlık çalışanı katıldı

İstanbul Kalkınma Ajansı-Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı çerçevesinde desteklenen projenin kapanış programına çok sayıda sağlık çalışanı katılım sağladı. 

243 kişiye yazılım desteği kullanılarak evlerinde telerehabilitasyon hizmeti verildi

İSTER’in 18 ay süren projesinde 61 konuşma bozukluğu, 60 parkinson, 32 serebral palsi ve 90 hemipleji hastası olmak üzere 243 kişiye, yazılım desteği kullanılarak evlerinde telerehabilitasyon oyunlaştırma programı, online teleterapi, dil ve konuşma terapisi ile online kognitif egzersiz gibi uygulamalar uygulandı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)