Fotoğrafçı Kübra Çelik: “Duygu, fotoğrafın olmazsa olmazıdır”

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43556

Üsküdar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından Tasarım Atölyesi kapsamında ‘Sosyal Medya Fotoğrafçılığı’ başlıklı interaktif etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe konuk olarak Fotoğrafçı Kübra Çelik katılım sağladı. Fotoğraf çekiminin uygulamalı olarak gösterildiği etkinlikte öğrenciler öğrendikleri bilgileri pekiştirme imkânı buldu.  

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Fuat Sezgin Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü Arş. Gör. Simge Kırteke yaptı. Etkinliğe Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül de katıldı.

“İnsanın kendiyle alakalı bir şey keşfetmesi zordur”

Kişisel proje oluştururken insanın kendinden yola çıkması gerektiğine dikkat çeken Fotoğrafçı Kübra Çelik; “İnsanın kendini bulması, kendiyle alakalı bir şey keşfetmesi zordur. Burada devreye kendinize çok soru sormanız giriyor. Kendinize dışarıdan bakın; ‘Ne çekse mutlu olur ya da ne yapsa başarılı olur? diye. Bu sorularınızın cevabı neyse sonuç oradadır.” şeklinde konuştu.

Duygu fotoğrafın olmazsa olmazıdır…

İlhamın her yerde bulunabileceğinin altını çizen Çelik; “Duygu, fotoğrafın olmazsa olmazıdır ama her fotoğrafta aynı şey olmaz. Çektiğiniz fotoğraf modern bir fotoğraf ise onda çok hareketli bir şey çekemezsiniz. Bunu göre göre öğreniyorsunuz. Fotoğrafı çektikçe kendinizle bütünlüyorsunuz. Özellikle altını çiziyorum bol bol video ve kısa film izlediğinizde sizin ufkunuzu açacaktır. Örnek videolara, fotoğraflara çok bakmalısınız. Ben on üç yıldır fotoğrafçıyım ama hala çalışırken fotoğraf çekimi izlemeye devam ediyorum. Ne katacak diye düşünülüyor ama her defasında bir şey bulacaksınız.” dedi.

Konseptli fotoğraf çekimi yapıldı

Sunumun ardından Kübra Çelik’in yanında getirdiği eşyalarla belirli bir konsept oluşturuldu ve fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. 

Öğrenciler tarafından çekilen fotoğraflara bakan Çelik, tavsiyelerde bulundu.

Soru cevap ardından etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)