Dünyaca ünlü isimlerden Üsküdar’a tam not!



Hepsi alanlarında çok önemli çalışmalar yürüten Dünya çapındaki bilim insanlarının üniversitemiz ve uygulama ortağımız NPİSTANBUL Beyin Hastanesi ile ilgili övgü dolu sözleri gücümüze güç katıyor.

İşte o isimler ve Türkiye’yi gururlandıran söylemleri…


Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Lord John Alderdice: 
“Çok şanslısınız, şahane bir hastaneniz var”

“Son derece misafirperverliğiniz için size çok teşekkür ederim. Fahri Doktora ödülü ile beni onurlandırdığınız için çok teşekkür ederim. Öğretici bir deneyimdi. Burada olmak çok muhteşem. Burada araştırmaların öncüsü konumundasınız. Sizi tebrik ediyorum. Hastanenin sahip olduğu teknolojik imkânların çok gelişmiş. Çok şanslısınız, şahane bir hastaneniz var.”

Video: 

 

 

 

 

 


Amerikalı ünlü Psikiyatrist Prof. Dr. Norman Moore:
“Bilimin üretilmesi için burada her şey var”


“Hastanede tedavi imkânları son derece gelişmiş, hastaneyi ve üniversiteyi hem teknoloji hem de mimari açıdan çok beğendiğim. Ben daha önce böyle bir şey görmedim. Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın daha önce kurduğu hastaneyi de görmüştüm. O zaman bile İngiltere’de Amerika’da ve Avustralya’da bir benzeri olmadığını görmüştüm ama bu sefer geldiğimde gördüm ki daha da geliştirmiş. O nedenle bu hastanenin dünyada bir eşi benzeri yok. Sadece bilimsel olarak etkilenmedim, mimari olarak da çok etkilendim. Mimarının Nevzat Tarhan Bey’in kız kardeşi olduğunu öğrendim. Burada gördüm ki Fonksiyonel MR çalışmaları yapılıyor ve Nevzat Bey’e daha önce yapılmış çalışmaları burada da yapabileceğimizi söyledim. Psikiyatrinin diğer tıp alanlarından ayrılmaması gerekiyor. Bütünleşik tedavi çok önemli ve ben bütünleşik derken nörolojiyi kastetmiştim ama burada tüm tıp dallarının birleştiğini gördüm. Psikiyatri öğrencilerine ders anlatırken özellikle psikiyatrist olmak istemeyenlere daha çok şey anlatmaya çalışıyorum çünkü bunların diğerlerinden daha fazla psikiyatri hastası göreceğini düşünüyorum. Bu hastanedeki entegrasyon çok önemli ve ilişkileri her yönden benimsemiş. Burada bilimin üretilmesi için her şey var. Bu hastane bu özel konuda dünyada liderliği almış durumda, bu başarınızdan dolayı sizi kutluyorum.”

Video:  
 

 


Nöroloji, psikiyatri ve psikofarmakoloji alanın dünyaca ünlü ismi Prof. Dr. Stephen M. Stahl: 
“Hastaneniz dünya starı siz bir rüyada yaşıyorsunuz”


“Hastaneniz gerçekten çok güzel, muhteşem diyebilirim. Bunun için tebrik ediyorum. Gördüklerimin arasında en iyisi. Diğerleriyle aynı değil burası gerçekten güzel. Bu altyapı ABD’de benim çalıştığım 7000 yataklı kurumda yok. Bunu nasıl başardınız? Bağımlılık üzerine olan programlarınız dünya çapında özgün. Harika laboratuvarlarınız var. Kıskandım açıkçası, gelecek sizde.”
 
Video: 

 

Amerikan Psikiyatri Derneği CEO'su ve Medikal Direktörü Dr. Saul Levin:  
"Harika işler çıkarıyorsunuz…"


“APA (American Psychiatric Association) ve TANPA ( Turkish American Neuropsychiatry Association) sizin muhteşem hastaneniniz işbirliği ile harika işler çıkıyor. APA diğer ülkeler ile işbirliği yapmaya çok istekli ve bunu çok önemsiyor. Üniversiteniz yenilikçi, çağdaş. Daha fazla Türk psikiyatristi bünyemize katmalıyız, bunu konuşmalıyız. ÜÜ ve NPİSTANBUL temsilcilerine gayretleri için teşekkür ederim. Biz psikiyatristler olarak dünya çapında bir birimizi desteklediğimizi, bir bütünlük içerisinde olmaya devam etmeliyiz.” 
 
Video:  

 

 

Dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Madjid Samii Nöroşirürji Merkezi açıldı…
 
İran asıllı dünyaca ünlü bilim insanı ve beyin cerrahı Prof. Dr. Madjid Samii, nörobilim alanında dünya çapında gerçekleştirdiği önemli çalışmalar ve bilimsel katkılardan dolayı Üsküdar Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı ile ödüllendirildi. Samii, NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nde adının verildiği Nöroşirurji Merkezi’nin de açılışını gerçekleştirdi.

Video:  

 


 

Southampton Üniversitesi Onursal Kıdemli Öğretim Üyesi, Perinatal Psikiyatrist Dr. Alain Gregoire, “İnsanlar risk faktörlerini anlayamıyor. Bunları ayırt edemiyor, anlıyorlarsa bile hiç bir şey yapmıyorlar ve yapmaya çalışmıyorlar. Eğer tıpta ya da hayatta büyük bir başarı elde etmek istiyorsanız bunu tek başınıza yapamazsınız. Bunu bir ekiple ya da başka insanlarla yapmanız gerekiyor. Eğer bunu kendi başınıza yapmak istiyorsanız o zaman da bu yeterince tutkulu bir hedef değildir. O yüzden bu üniversite şahane bir yer. Çünkü siz bunu bir ekip olarak yapıyorsunuz. Ve muhteşem rektör bile bunu tek başına yapamazdı. Hepinize ihtiyacı var ve sizin de ona ihtiyacı var. Burada klinik bakımda da durum aynı. Birlikte çalışın, birbirinizle iletişim kurun. Hepinizin hedefi aynı hastalarınıza yardımcı olmak ve bütün topluma yardımcı olmak” dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)