“Batı Merkezli Bilim Anlayışına Karşı Fuat Sezgin” makale yarışmasının sonuçları açıklandı



Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2019 Fuat Sezgin Yılı faaliyetleri kapsamında düzenlediği İstanbul’daki lise öğrencilerinin katıldığı “Batı Merkezli Bilim Anlayışına Karşı Fuat Sezgin” konulu deneme makale yarışmasının değerlendirme sonuçları açıklandı.

Birincilik ödülü Bağcılar Anadolu Lisesi öğrencisine

Üsküdar Üniversitesinde yapılan değerlendirme toplantısında ilk üç dereceye giren makaleler belirlendi.

Bağcılar Anadolu Lisesinden Sena Nur Dilek “Fuat Sezgin’in İslam Bilim ve Teknolojileri Tarihi Alanındaki Hizmetleri ve Önemi” adlı makalesi ile birinci oldu.

Kadıköy Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesinden Yılmaz Baha Güven “Bilime Adanmış Hayat” adlı makalesi ile ikinci olurken, Şişli Mehmet Pisak Anadolu Lisesinden İhsan Burak Ergin “Münevverlerin Piri Fuat Sezgin” makalesi ile üçüncülüğe layık görüldü.

Jüriler makaleleri değerlendirdi

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hadiye Yılmaz Odabaşı, Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Uygar Aydemir, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fehmi Ağca, Dr. Öğr. Üyesi Sait Ocaklı ve Yazar Mustafa Aldı’nın makale değerlendirme jüri üyeliğini yaptı.

Ödül töreni tarihi ilerleyen günlerde ayrıca duyurulacaktır.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)