“Sessiz İyilikler Platformu” kurulumu gerçekleştirildi…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42965

Haydi Tut Elimi Rehabilitasyon Eğitim ve Yardım Derneği’nin Türk Kızılay Derneği tarafından desteklenen “Gönüllülük Elçileri: Sessiz İyilikler Platformu” projesinin sürdürülebilirliği kapsamında “Sessiz İyilikler Platformu” kurulumu gerçekleştirildi. Bu amaçla platform üyesi dernekler ile ilk toplantı yapıldı.

Senato salonunda gerçekleşen toplantıya Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Dernek Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GBA) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar, Rektör Danışmanı Prof. Dr. İsmail Barış, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Turan, Haydi Tut Elimi Derneği Sekreteri Ayşe Banu Güngenci, Yönetim Kurulu üyeleri Serpil Tarhan ve Ayşegül Şekli katıldı.

Proje kapsamında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı ve Türk Kızılay Üsküdar Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Karadeniz proje iştirakçileri olarak yer alıyor. 

Gönüllülük kültürünü geliştirmek amaçlanıyor

Proje ile; toplumdaki gönüllülük kültürünü geliştirmekle birlikte, Sivil Toplum Kuruluşlarının koordineli çalışabilmesine destek vermek, gönüllülüğün özendirilmesi için etkili iletişim kanalları oluşturmak, gönüllülüğün kazanımlarını gençlere daha etkili bir şekilde aktarmak hedefleniyor. Ayrıca kamu ile sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin sağlanması ve güçlendirilmesi, sivil toplum kuruluşlarının etkinliğinin artırılması ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi, sivil topluma yönelik hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde sunulabilmesi amacıyla saydamlık, hesap verebilirlik, katılımcılık, verimlilik ilkeleri doğrultusunda bir model oluşturulması, uygulamalı eğitimler ile sosyal yaşama katılımının sağlanması Gönüllülük Elçileri: Sessiz İyilikler Platformunun amaçları arasında yer alıyor.

Toplantıya birçok dernek katıldı

Platform kuruluşu ve platformun organları hakkında bilgilerin paylaşıldığı toplantıya Haydi Tut Elimi Rehabilitasyon Eğitim ve Yardım Derneği, Türk Kızılay Üsküdar Şube Müdürlüğü, Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, İstanbul Kafkas Kültür Derneği, Nar Masalları Derneği, Askıda 3D Derneği, Yetim Vakfı, Uluslararası Genç Gönüllüleri Derneği ve YEKDER- Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği katıldı. 

Proje ekibinde ise Proje Koordinatörü olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Turan, Proje Akademik Danışmanı olarak Rektör Danışmanı Prof. Dr. İsmail Barış, Proje Danışmanı olarak Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GBA) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar, Proje Koordinatör Yardımcısı olarak Haydi Tut Elimi Derneği Sekreteri Ayşe Banu Güngenci, Proje İdari Asistanı olarak Ayşegül Şekli ve Araştırmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi Melike Boztilki yer alıyor.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)