Türkiye’nin inşasına ve gelişmesine katkıda bulunan bilim insanlarımız anıldı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42732

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından “Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluş Dönemine Tanıklık Eden ve Devletimizin İnşasına ve Geliştirilmesine Katkıda Bulunan Bilim İnsanlarımız” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Betül Gürünlü önderliğinde düzenlenen etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin inşasında görev alan bilim insanlarının Kurtuluş Savaşı sonrası yeni kurulan devlete katkı sundukları alanlar ele alındı.

Nermin Tarhan Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çerezci katıldı ve etkinlik yoğun ilgi gördü. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin inşasında görev alan bilim insanlarının Kurtuluş Savaşı sonrası yeni kurulan devlete katkı sundukları alanlara değinen Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Betül Gürünlü, bu dönemde sınırlı imkanlarla devletin desteğiyle yurtdışında eğitim alan bilim insanlarının sonrasında anavatana verdikleri önemli çığır açan çalışmalar ve ilerlemelere değindi.

Sunumda Ziya Nuri Birgi, İbrahim Refik Saydam, İbrahim Etem Ulagay, Celal Muhtar Özden, Hulusi Behçet, Akil Muhtar Özden, Mazhar Osman Usman, Mehmet Refik Fenmen, Kerim Erim, Naciye Safiye Ali, Fatin Gökmen, Cemil Topuzlu, Tevfik Sağlam, Server Kamil, Hamit Pamir, Nazım Terzioğlu, Sara Akdik, Nusret Karasu, Nuri Demirağ, Perihan Çambel, Remziye Hisar, Feza Gürsey, Asım Orhan Barut, İhsan Ketin, Cahit Arf, Hüseyin Cavid Erginsoy, Behram Kurşunoğlu, Nüzhet Gökdoğan, Erdal İnönü, Bahattin Baysal, Gazi Mahmut Yaşargil, Dilhan Eryurt, Oktay Sinanoğlu, Afet İnan, Halil İnalcık gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluş Dönemine Tanıklık Eden ve Devletimizin İnşasına ve Geliştirilmesine Katkıda Bulunan Bilim İnsanları ele alındı.

Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)