ATABAY İlaç ile bilimsel iş birliği protokolü imzalandı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41401

Üsküdar Üniversitesi ile ATABAY Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş arasında iş birliği protokolü imzalandı. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör ve ATABAY İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Taşkent arasında imzalanan protokol, bilim alanında iş birliği imkanlarını kapsıyor.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Senato Salonunda düzenlenen protokol imza törenine, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tunç Çatal katılım sağladı.

İlaç ve AR-GE faaliyetlerinin artırılması hedefleniyor

İlaç ve AR-GE faaliyetlerinin artırılması ve geliştirilmesinin hedeflendiği iş birliğinde öğrencilerin ilaç endüstrisinde araştırma ve geliştirme çalışmalarına dahil edilerek ilaç endüstrisinde araştırma ve geliştirme çalışmalarına yönelik insan kaynağının yetişmesine katkı sağlanması da hedefleniyor. 

Lisans ve lisansüstü eğitim alan öğrencilerin hem akademik hem endüstriyel AR-GE çalışmalarında iş birliği yapabilmelerini ve bilimsel birikimlerin karşılıklı aktarılmasını sağlayan iş birliği kapsamında yeni ve eşdeğer ürünlerin geliştirilmesi ve katma değer yaratarak ülke ekonomisine daha yüksek katkının sağlanması amaçlanıyor.

Öğrencilerin hem akademik hem endüstriyel AR-GE çalışmalarında iş birliği yapabilmelerini ve bilimsel birikimlerin karşılıklı aktarılması önemseniyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)