Adli bilim öğrencileri başarılarıyla dikkat çekiyor…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41400

Üsküdar Üniversitesi Adli Bilimler Lisans ve Lisansüstü programlarında eğitimlerini sürdüren öğrenciler, başarılarını uluslararası arenaya da taşıyor. Dünyanın nitelikli üniversitelerince yüksek lisans ve doktora programlarına kabul alan öğrencilerden bazıları şimdi özel kurs ve eğitimlerle yeni başarılara imza atıyor. 

Üsküdar Üniversitesi, Adli Bilimler alanında sunduğu eğitimle Türkiye ve uluslararası platformlarda dikkat çekiyor. Öğrenciler, uluslararası arenada kazandıkları eğitim ve staj imkânları ile iş gücü piyasasında rekabet edebilecek düzeyde donanımlı olduklarını gösteriyor.  
Prof. Dr. Sevil Atasoy önderliğinde Türkiye’nin ilk Adli Bilimler Lisans eğitimini veren Üsküdar Üniversitesi, adli bilimde uluslararası arenada önemli başarılara imza atıyor. 

Cape Town Vahşi Yaşam kursunda… 

Adli Genetik Programı Yüksek Lisans öğrencisi Kardelen Karamahmutoğlu, Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da ‘Adli Bilimler ve Vahşi Yaşam’ kursunda eğitimine devam ediyor. Vahşi hayvanları yakından inceleme fırsatı bulan Karamahmutoğlu, farklı bir alanı deneyimliyor.  

Dubai ve Malta’da…

Öte yandan Adli Bilimler Lisans öğrencisi Yusuf Asker de Dubai’de bulunan ‘Adli Bilimler ve Kriminoloji Merkezi’nde, Adli Bilimler Lisans öğrencisi Müge Sakarya ise Malta’daki ‘Floriana Polis Kriminal’de eğitim ve çalışmalarını sürdürüyor. 

Üsküdarlı Adli Bilimler öğrencilerinin uluslararası başarısı…

Adli bilimler öğrencilerinin başarıları bununla da sınırlı değil. Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Adli Bilimler Doktora Programı öğrencisi İnci Yağmur Tezbasan, merkezi ABD’de bulunan Uluslararası Adli Hemşireler Birliği (IAFN) tarafından ayın üyesi seçilmiş yine Adli Bilimler 4’üncü sınıf öğrencilerinden iki öğrenci de Los Angeles County Sheriff’s Department Crime Laboratory’de 2 haftalık staja kabul almıştı.
Üsküdar Üniversitesi, Adli Bilimler alanında sunduğu eğitimle Türkiye ve uluslararası platformlarda dikkat çekerken, öğrenciler, uluslararası arenada kazandıkları eğitim ve staj imkânları ile iş gücü piyasasında rekabet edebilecek düzeyde donanımlı olduklarını gösteriyor.  

Prof. Dr. Sevil Atasoy: “Bir dünya vizyonu vermeye çalışıyoruz "

Üsküdar Üniversitesinin sunulan eğitim kalitesi yönünden Türkiye ve uluslararası platformlarda iyi bir konumda olduğuna dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy, öğrencilerinin uluslararası arenadaki başarılarıyla gurur duyduklarını söyledi. Atasoy: “Bir dünya vizyonu vermeye çalışıyoruz. Başka öğrencilerimiz de yurt dışında, doktora tezini İsveç Uppsala Üniversitesi’nde çalışan var. Onlarla gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)