Eğitimde Üsküdar - Kazakistan ilişkileri gelişerek devam ediyor

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41167

Üsküdar Üniversitesi kuruluşundan bu yana bağımsız Türk Cumhuriyetleriyle akademik ilişkilerin gelişmesine önem gösteriyor. Bu bağlamda Kazakistan Cumhuriyeti üniversite ve akademik kuruluşlarıyla ilişkiler özellikle de sosyal bilim alanında günden güne ivme kazanıyor. 

Kazakistan’ın önemli üniversitelerinden olan ve  QS World University Rankings dünya üniversite sıralamasında ilk 500 üniversite arasına girmeye başaran Lev Gumilyev Avrasya Üniversitesi lisansüstü öğrencileri yurtdışı staj kapsamında Üsküdar Üniversitesini ziyaret ediyor.

Bu kapsamda bu yıl Avrasya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü doktorantı Aigerim Ashimova, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti ve sosyoloji bölümü akademisyenleriyle bir araya geldi. Ashimova, kadına şiddet tez konusu kapsamında Üsküdarlı akamisyenlerle çalıştı.  

Üsküdar Üniversitesi ve Türkiye’de bir aylık akademik inceleme dönemini tamamlayan Ashimova’ya sertifikasını eşdanışmanı Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı takdim etti.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)