Görsel İletişim Tasarımı bölümü paydaşlarıyla bahar dönemini değerlendirdi.

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41024

Görsel İletişim Tasarımı bölümü tarafından düzenlenen ‘2023 yılı Bahar Dönemi Değerlendirme Toplantısı’ Güney Yerleşke Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşti. Düzenlenen toplantıya İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül ve fakülte akademisyenleri katılım sağladı. Aynı zamanda toplantıya dış paydaşlar, bölüm mezunları, fakülte ve bölüm öğrenci temsilcileri de katılım gösterdi. 

Bölüm ve müfredat kapsamında neler yapılabileceği hakkında konuşulan toplantıda görüşlerini paylaşan dış paydaşlar alanda, sektörde görmüş oldukları önemli detayları anlattı. Fakülte müfredat değişikliği konusunda ders ve konu kavramları masaya yatırıldı. 

Orhan Irmak; “Farklı disiplinler günümüzün olmazsa olmazı…”

Orhan Irmak Tasarımın kurucusu Orhan Irmak düzenlenen toplantıda konuşmasını gerçekleştirdi. Irmak; “Herkese teşekkür ediyorum. Akreditasyon için de sizi tebrik ederim. Biz 20 yıldır Orhan Irmak Tasarımda ambalaj tasarımı olarak hizmet veriyoruz. Ambalaj tasarımı interdisipliner bir alan bu anlamda da ekibimizde farklı disiplinlerde arkadaşlarımız var. Farklı disiplinler günümüzün olmazsa olmazı. Dolayısıyla öğrencilerden benim en büyük beklentim farklı alanları tecrübe edinip çok yönlü bir şekilde mezun olmaları. Davet için teşekkürler, umarım bundan sonra daha fazla bu karşılıklı etkileşimimiz artar.” ifadelerini kullandı. 

Melike Ulupınar; “Farklı bakış açıları kazanmanız yaptığınız işe çok fazla değer katıyor.”

Minus 99 Stüdyo Direktörü Melike Ulupınar, öğrencilere farklı bakış açıları kazanmaları gerektiğini aktardı. Ulupınar; “Davetiniz için teşekkür ederim. Dönemi ve bu süreci başarıyla atlattığınız için de tebrik ederim bu değerler çok önemli. Ben de multidisipliner bir yapıdan geliyorum. Farklı disiplinlerin iş yaşamında size çok faydası var. Farklı iş kollarında farklı bakış açıları kazanmanız yaptığınız işe çok fazla değer katıyor. Görsel sanatlar alanında okumak bence çok büyük bir ayrıcalık. Aynı zamanda bu bakış açısını kazanmak için bunun çok değerli olduğunu düşünüyorum. Aldığınız her dersi bu yaklaşımla değerlendirmenizi öneririm. Kompakt düşünebilmenizin en iyi yöntemi olduğunu düşünüyorum. O yüzden birçok alanı deneyimlemenizi öneririm. Bu tür deneyimler sizin gelecekteki yaşamınızı şekillendiren bir adım oluyor ve sektörde bir nebze olsun fark yaratabildiğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu. 

Öğrenciler tarafından ilgi ile karşılanan etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)