“Cinsel Terapilerde Farklı Yaklaşımlar” semineri yapıldı

“Cinsel Terapilerde Farklı Yaklaşımlar” semineri yapıldı

Üsküdar Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETİPMER) tarafından düzenlenen “Cinsel Terapilerde Farklı Yaklaşımlar” başlıklı seminer, hekim, psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmet uzmanları olmak üzere ruh sağlığı profesyonellerini bir araya getirdi. GETİPMER Müdürü Klinik Psikolog Dr. Murat Ulusoy, pozitif bir yaklaşımla kişinin cinsel beynini yeniden kurgulamanın mümkün olduğunu kaydetti.

Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda düzenlenen “Cinsel Terapilerde Farklı Yaklaşımlar” başlıklı seminer, bu alanda çalışan ruh sağlığı profesyonellerini buluşturdu.

Üsküdar Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETİPMER) ve Cinsel Terapi ve Hipnoz Akademisi (CİTEHİPAK) tarafından düzenlenen programda cinsel terapilerde farklı yaklaşımlar ele alındı.

“Cinsel Terapilerde Farklı Yaklaşımlar” semineri yapıldı 2

“Cinsel beyin” kavramı ortaya çıktı

Üsküdar Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETİPMER) Müdürü Klinik Psikolog Dr. Murat Ulusoy, cinsel terapilerde bugüne kadar dinamik ve bilişsel davranışçı tedavilerin uygulandığını belirterek son yıllarda yeni yaklaşımların öne çıktığına işaret ederek  “Artık biliyoruz ki 2011’de Dr. Barry Komisaruk’un çalışmalarından sonra ‘cinsel terapilerde cinsel beyin’ kavramı ortaya çıktı. Pozitif bir yaklaşımla kişinin cinsel beynini; fantazilerini, cinsel haz nesnelerini, libidosunu, cinselliğe ait şartlı öğrenimlerini yeni baştan kurgulamak mümkün” diye konuştu.


“Cinsel beyni” hedef alan bir terapi ekolü 

Üsküdar Üniversitesinin beyin odaklı, tematik ve yenilikçi bir üniversite olduğunu kaydeden Dr. Murat Ulusoy, “Biz de Cinsel Terapi ve Hipnoz Akademisi- CİTEHİPAK ekibi olarak cinsel beyni hedef alan bir terapi ekolü kurduk. Kursiyerlere yepyeni ve hastayı daha hızlı değiştirecek bu yöntemi; Role Playing, Hipnoz, İnteraktif Yeniden Çerçeveleme Tekniklerini kullanarak öğretmek istiyoruz” dedi.

Kln. Psk. Dr. Murat Ulusoy, bu ekipte kurucu olarak kendisiyle birlikte Yrd. Doç. Dr. Linda Fraim, Uzm. Psikolog Nalan Eyin, Kln. Psk. Habibe Zorlu, Kln. Psk. Cemile Büşra Konuk, Dr. Dicle Ulu’nun da bulunduğunu kaydetti.

Cinsel terapi, diğer terapilerden farklı

Bu program ve seminer ile cinsel terapi bağlamının ötesinde dünyada var olduğu gibi daha özgün cinsel terapistlerinin yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Kln. Psk. Dr. Murat Ulusoy, “Farklı Cinsel Terapi Eğitimleri almış birçok terapistin danışanla cinselliğe ait konuları rahat konuşamadığını gözlemledik. Cinsel Terapi diğer terapilerden farklı olarak daha açık kendini ifade edebilecek ve danışanını anlayıp, değiştirebilecek terapistler ister. Konuyla ilgili Türkiye'deki beşinci oluşum olarak varız. Genç ama alanlarında kendini kanıtlamış yetenekli bir ekip olarak Üsküdar Üniversitesi ile elbirliği içinde çalışıyoruz” dedi.

Kln. Psk. Dr. Murat Ulusoy, programa hekim, psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmet uzmanları olmak üzere ruh sağlığı profesyonellerine açık olduğunu sözlerine ekledi.

“Cinsel Terapilerde Farklı Yaklaşımlar” semineri yapıldı 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)