5G Projesi Atölyeleri Özel İnci Eğitim Kurumlarında hayat bulacak

5G Projesi Atölyeleri Özel İnci Eğitim Kurumlarında hayat bulacak

Üsküdar Üniversitesi ile Özel İnci Eğitim Kurumları arasında gerçekleştirilen sosyal ve bilimsel iş birliği protokolü kapsamında Üsküdar Üniversitesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan hibe alan Üsküdar’dan Dünya’ya açılan Kapı: 5G Projesi atölye çalışmaları 5G etkisiyle devam ediyor.

Bu kapsamda 21 Aralık 2018 Cuma günü Üsküdar’dan Dünya’ya açılan Kapı: 5G projesi koordinatörü Dr. Nebiye Yaşar, Özel İnci Eğitim Kurumları müdürü Salih Sağlam öğretmenler ve hedef kitledeki gençler bir araya gelerek uygulanacak atölye çalışmaları ile ilgili çalışma yaptı.

5G Projesi Atölyeleri Özel İnci Eğitim Kurumlarında hayat bulacak 2

Yetenek gelişimi akademik yayın olacak

Proje kapsamında gerçekleştirilen düşünme stratejileri atölyesi, akıl oyunları atölyesi, farklılaştıran kariyer atölyesi, yaratıcı girişim atölyesi, yenilikçi fikir atölyesi çalışmaları Özel İnci Eğitim Kurumlarında okuyan 125 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Atölye çalışmalarındaki yetenek gelişimi bilimsel yöntemler ile ölçülerek akademik yayına dönüştürülecek.

5G Projesi Atölyeleri Özel İnci Eğitim Kurumlarında hayat bulacak 3

Her atölye bir okul kulübüne dönecek

Yayınlar ayrıca kitaba dönüşerek Mili Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile paylaşılacak. Bunun yanında her atölye bir okul kulübüne dönüştürülerek sürdürülebilirlik sağlanacak. Proje akademik danışmanı Doç. Dr. Dinçer Atlı projede gençlerin yeteneklerinin gelişimi ile ilgili akademik ölçme ve değerlendirme çalışmalarına destek verecek. Yenilikçi atölye çalışmaları gençler üzerinde yenilikçi düşünmeyi geliştirme bağlamında eğitimde iyi bir uygulama örneği olacak.

5G Projesi Atölyeleri Özel İnci Eğitim Kurumlarında hayat bulacak 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)