Ali Bakaner; “Zoru başarın, imkânsız zaman alsın”

Ali Bakaner; “Zoru başarın, imkânsız zaman alsın”

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi “Bölüm Seminerleri” ne bir yenisi daha eklendi. Etkinliğin konuğu Alfa Metal Alüminyum Şirketi’nin sahibi Ali Bakaner oldu. Bakaner, öğrencilere iş hayatındaki tecrübeleri aktardı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Serap Tepe’nin koordinatörlüğünde, Merkez Yerleşke Kuleli salonda gerçekleşen etkinlikte Bakaner, Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencilerine Endüstri Mühendisliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş ve Staj imkânları konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşmasına kendi iş ve sosyal hayatından bazı kesitler anlatarak başlayan Bakaner, iyi bir mesleğe sahip olmaktaki en önemli unsurun istekli olmak olduğunu vurguladı.

“Alan el değil, veren el olun”

Öğrencilere mesleklerini istekli yapmaları konusunda tavsiyeler veren Bakaner, iş hayatında sıradan olmamaları konusunda öğrencileri uyardı ve “Sıradan maaşlı mühendis olmayın, sıra dışı olun. Alan el değil, veren el olun“ dedi.

Ali Bakaner; “Zoru başarın, imkânsız zaman alsın” 2

“Parasız iş yaparsınız ama itibarsız iş yapamazsınız”

Sonrasında itibar konusuna değinen Bakaner, itibar konusunun kendi adına çok mühim bir konu olduğunun da altını çizdi. Dinleyen öğrencilere kendi itibarları oluşturma konusunda ısrarcı olmaları gerektiğini söyledi, parasız iş yaparsınız ama itibarsız iş yapamazsınız dedi.
Bu konuda kendi hayatından bir örnek veren Bakaner, “Benim kasamın anahtarı muhasebecimde durur. İçindeki parayı da çeki de ben bilmem, o bilir. Bu muhasebecimin bana verdiği güvendir, bende bıraktığı itibardır. Siz de iş hayatınızda ve sosyal hayatınızda böyle güzel itibar oluşturmaya çalışın” dedi.

“Çöpçü bile olsanız kaliteli olun”

Firma olarak gelen CV’lerde neye dikkat ettiklerini anlatan Bakaner, CV’de akademik bilginin yanında aradıkları tek unsurun “kalite” olduğunu söyledi. İşi iyi ve doğru yapmanın yanı sıra yapılan işin kaliteli olmasının çok önemli olduğuna değinen Bakaner, “Sadece mühendislikte değil, hayatınızın her alanında kaliteli olmanız gerekiyor. Çöpçü bile olsanız kaliteli olun. Kaliteli mal kendini sattırır, kötü malı satmak için siz taviz verirsiniz. Taviz veren değil, taviz verdirten taraf olun” şeklinde konuştu.

Ali Bakaner; “Zoru başarın, imkânsız zaman alsın” 3

“Çevre en büyük sermayedir” 

Sonrasında Endüstri Mühendisliği iş ve staj imkânlarından bahseden Bakaner,  iş sahibi olabilmenin ilk ve en önemli unsurunun kendine güvenmek olduğunu söyledi. Kişinin kendine olan güvenini yitirmesi sonucu hiçbir işte başarılı olamayacağının da altını çizdi. Aynı zamanda stajın öğrencilerin kendilerini geliştirmek konusunda en büyük fırsat olduğunu vurgulayan Bakaner, “gerek staj, gerek iş konusunda çevreniz sizin en büyük sermayenizdir. Çevrenizi geniş tutun ve çevrenizdeki herkes işe yarar insanlardan oluşsun” diye ifade etti.

“Zoru başarın, imkânsız zaman alsın”

Stajın hem sosyal hem de teknik bir hayat olduğunu söyleyen Bakaner, “Staj esnasında işverenin gözüne girerseniz bu sizin ileri dönemdeki iş hayatınızı hazırlamış olur. Mezun olmadan işiniz hazır olabilir. Hiçbir şey imkânsız değildir. Zoru başarın, imkânsız zaman alsın” dedi.
Bakaner konuşmasının sonunda ise öğrencilere “Alacağınız yol uzun, zamanınız az, hızlı hareket edin ki aradaki açığı kapatın” diye uyarıda bulundu.

Dr. Öğr. Üy. Serap Tepe tarafından Bakaner’e Hisseden İnsan Heykeli takdim edildi.

 Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Ali Bakaner; “Zoru başarın, imkânsız zaman alsın” 4

Haber-Fotoğraf: Şüheda Damgacı
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)