Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Beslenme, öğrenmeyi iyileştirir”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Beslenme, öğrenmeyi iyileştirir”

Üsküdar Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günlerinde akademisyenler aday ve aileleriyle buluşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Üsküdar Üniversitesi Kitap Kafe’de, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı “Beyin ve Öğrenme” başlıklı sunumuyla aday öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi.

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Beslenme, öğrenmeyi iyileştirir” 2

“Beslenme, öğrenmeyi iyileştirir”

Öğrenme stratejinde unutkanlığı ve bir şeyleri unutmamak için sürekli tekrar yapılmasını gerektiğini belirten Prof. Dr. Sultan Tarlacı, beynin özelliklerini, beynin yapısını, öğrenmek için motivasyonun en önemli etken olduğunu ve öğrenmenin fizyolojiye bağlı olduğunu söyledi.
Öğrenmek için iyi beslenmek gerektiğini besin ürünlerine örnek vererek anlatan Tarlacı, “Beslenme, öğrenmeyi iyileştirir” dedi.

 “Şiddet öğrenilebilir bir şeydir ve bunun en önemli kaynağı medya, görsellik ve internettir”

Öğrenme sürecinde besin tüketimlerinin, duygu durumunun, uyku düzeninin, sporun önemini ve dijitalleşme yani sanal dünyanın da öğrenme sürecinde ki yerini örneklendirerek anlatan Tarlacı, “Şiddet öğrenilebilir bir şeydir ve bunun en önemli kaynağı medya, görsellik ve internettir” diye konuştu.

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Beslenme, öğrenmeyi iyileştirir” 3

Beyin yeniliği seviyor

Beynin tekrar eden şeyleri değil de yeniliği sevdiğini söyleyen Prof. Dr. Sultan Tarlacı, aynı şeyler tekrar tekrar olduğu zaman beynin aynı heyecanı vermeyeceğini vurguladı ve yenilikçi bir beyin için öğrenmeyi güçlendirmek ve insanlara kritik akıllı, sorgulayıcı, düşündürücü bir eğitim vermek gerektiğini söyledi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)