Aydın Doğan Vakfından Üsküdar İletişime iki ödül

Aydın Doğan Vakfından Üsküdar İletişime iki ödül

Aydın Doğan Vakfı'nın iletişim fakülteleri öğrencilerinin uygulama çalışmalarına destek vermek ve başarılı genç iletişimcileri ödüllendirmek için her yıl düzenlediği Genç İletişimciler Yarışması’nın 29. ödül töreni gerçekleştirildi. Üsküdar Üniversitesi öğrencileri bir ikincilik bir de üçüncülük ödülü kazandı. 

42 üniversitenin iletişim fakültelerinden 1087 öğrencinin 917 proje ile katıldığı Genç İletişimciler Yarışması’nda yazılı, görsel, işitsel, reklamcılık, internet yayıncılığı ve halkla ilişkiler alanlarındaki toplam 21 kategoride başarılı çalışmalara ödül verildi.

Aydın Doğan Vakfından Üsküdar İletişime iki ödül 2

Dünya dijital dönüşümün etkisi altında

Yeditepe Üniversitesinde gerçekleştirilen törenin açılışında bir konuşma yapan Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, tüm dünyanın dijital dönüşümün etkisi altında olduğunu ve dijital bir geleceğe doğru evrildiğimizi söylerek başladığı konuşmasında teknoloji devriminin istisnasız her sektörü etkilediğini ifade etti.

Aydın Doğan Vakfından Üsküdar İletişime iki ödül 3

Boyner şunları söyledi: “Teknolojiden en çok etkilenen alanların başında iletişim geliyor. Bilgiye ulaşma yolumuz, herhangi bir konuda kanaat oluşturma yöntemimiz, kendimizi ifade etme şeklimiz kökten değişti. Daha kısa bir süre önce e-posta ile iletişime, cep telefonlarına devrim derken, şimdi onlarca whatsapp grupları vasıtasıyla, facebook mesajları, instagram postlarıyla kendimizi ifade ediyoruz, birbirimizle iletişim kuruyoruz.”

Artık kitleye yapılan iletişim yerine kitleler arası iletişimin geldiğini belirten Doğan Boyner, bu dönüşümün bir bakış açısına göre bireyi güçlendirdiğini, gerçeği şeffaflaştırdığını ve bilgiye ulaşmayı kolaylaştırdığını ifade etti. “Ancak bir başka bakış açısıyla bu değişim müthiş bir bilgi kirliliği yarattı. Gerçeğe ulaşmayı, gerçeği anlamayı çok zorlaştırdı. Teknoloji, sanal dünyanın sanal hayatlarını, sanal dünyanın sanal gerçeklerini yarattı. Post-truth yani gerçek ötesi kavramını hayatımıza soktu” diyen Boyner, hiç aslı olmayan haberlerin sosyal medya vasıtasıyla milyonlara ulaştığını ve sanki gerçekmiş gibi toplum tarafından kabul edildiğini yüzlerce örnekle gösterebileceğini ifade etti.

Konuşmasının sonunda genç iletişimcilere seslenen Doğan Boyner, samimiyetle gerçeği aramaktan vazgeçmememiz gerektiğini, akıllı algoritmalar karşısında ancak bu değerlerle durulabileceğini belirtti. Doğan Boyner şunları söyledi: “Şeffaf bir şekilde doğruyu aramak, attığımız tweet’te de, yayımladığmız post’ta da, yaptığımız televizyon programında da, gazete köşemizde de yaptığımızın arkasında durmak bizi gerçek iletişimci yapar ve bizi algoritmalardan ayırır diye düşünüyorum.”

Aydın Doğan Vakfından Üsküdar İletişime iki ödül 4

Röportaj dalında ikincilik, internet medya sitesi dalında üçüncülük

Üsküdar Üniversitesi İletişim fakültesi öğrencisi Sariye Nur Dönmez, öğrenci uygulama gazetesi Haber Üsküdar’da yayımlanan “Kuşun gözünden bakınca hepimiz engelliyiz” başlıklı röportajıyla ikincilik ödülünü kazandı. Zehra Rümeysa Fidan, Elyesa Karatepe, Anıl Emül ve Onur Kara ise “Göç Eden Hayatlar” isimli projeleri kapsamında hazırladıkları internet sitesi ile üçüncülük ödülünü kazandı. Ödül töreninde ayrıca yarışmada derece elde eden iletişim fakülteleri dekanlarına birer plaket takdim edildi.    

Aydın Doğan Vakfından Üsküdar İletişime iki ödül 5

Ödül törenine öğrencilerle birlikte İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Can Diker, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ve Göç Eden Hayatlar proje ekibinin danışmanı Yrd. Doç. Dr. Nihal Toros Ntapiapis de katıldı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)