Depremin izlerini taşıyan ‘Yıkılan Hayaller Sergisi’ açıldı.

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.12604

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin bitirme projeleri kapsamında anlamlı bir sergi açıldı. Kahramanmaraş merkezli depremde evleri ve okulları yıkılan Malatya, Akçadağ Ören Mahallesi’ndeki lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik eğitim ve dayanışma desteği vermek amacıyla “Eğitime deprem yaşatmayın” temalı bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Dr. Öğretim Üyesi Nejla Polat öncülüğünde yürütülen proje kapsamında 4. sınıf öğrencileri hazırladıkları tasarımlarla “Yıkılan hayaller” sergisi açtı. Ayrıca proje kapsamında Üsküdarlı iletişimciler depremzede öğrencilere sınavlara yönelik kitap, kırtasiye malzemeleri ve video eğitim seti desteği verdi. 

Halkla İlişkiler ve Tanıtım (HİT) Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Hilal Sarıal, Çağla Işık, Gözde Çalışkan, Oğuz Kerem Maraz, Bengisu Kâhya, Kayra Alan, danışman hocaları Dr. Öğr. Üyesi Nejla Polat’ın öncülüğünde “Eğitime Deprem Yaşatmayın” temalı sosyal sorumluluk projesi geliştirdi.

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşkesi Fuaye alanında düzenlenen serginin açılış törenine İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ve fakültenin akademisyenleri katılım sağladı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütülen projede çeşitli etkinlikleri yaşama geçirildi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütülen projede birçok etkinlik yapan Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencileri; kırtasiye malzemeleri alarak Dr. Öğr. Üyesi Nejla Polat ve Adnan Yokuş tarafından Ören İlköğretim Okulu’ndaki öğretmenlere teslim etti. Daha sonra Öğretmen Eylem Gümüş'ün önderliğinde Hatay'da bir grup gönüllü öğretmen ve Suparo Yayınları tarafından alınan ve gönderilen Lise sınavlarına hazırlık ve üniversite sınavlarına hazırlık kitapları Malatya Akçadağ’daki öğrencilere dağıtıldı. 

Üsküdar Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden ve aynı zamanda Sınav Dershanesi’nde çalışan Murat Yavan, Sınav Dershanesi yayınlarından sınava yönelik test kitapları gönderdi. Tolga Sert, Mine Esiner Özen, Dr. Öğr. Üyesi İnci Çağlayan, Dr. Ögr. Üyesi Nejla Polat ve Vedat Karaman tarafından alınan Projeksiyon Cihazı ve Perde yine depremzedelere gönderildi. Bunlara ek olarak Öğretmen Eylem Gümüş’ün önderliğinde Hatay’da bir grup gönüllü öğretmen tarafından YGS ve LYS Video Hazırlık eğitim seti gönderildi.

Sınavlara yönelik takviye eğitim verilecek.

Proje kapsamında Ören İlköğretim Müdürü Behzat Öğretmen ve Okul Psikolojik Danışmanı Eren Öğretmen vasıtasıyla çadırlardaki sınıflarda YGS ve LGS’ye hazırlanan öğrencilere, gönderilen projeksiyon cihazı, perde ve eğitim video setleri ile sınavlara yönelik takviye eğitim verilecek.
12 Mayıs 2023 tarihinde Eren Öğretmen tarafından gönderilen, deprem bölgesindeki öğrencilerin yazmış olduğu; “Deprem öncesi, deprem esnasında ve sonrasındaki hayalleri” hakkındaki yazıların HİT Mezuniyet projesi de görüye çıktı.  Hilal Sarıal, Gözde Çalışkan, Bengisu Kahya, Oğuz Kerem Maraz, Çağla Işık, Kayra Alan ve danışman hocaları Dr. Öğr. Üyesi Nejla Polat tarafından yürütülen projede deprem bölgesindeki fotoğraflarla oluşturulan tablolar Güney Yerleşke C – D Blok Lobisinde düzenlenen sergide katılımcıların beğenisine sunuldu. 
Ayrıca aynı gün proje kapsamında “Sen de bir mektupla yanımızda ol” sloganıyla Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri ve çalışanları tarafından yazılıp gönderilecek renkli mektuplarla da deprem bölgesindeki öğrencilere moral ve psikolojik destek olunması amaçlanıyor. 

Muhabir: Eda Nur Keçeci / ÜHA 

Fotoğraf: Eda Nur Keçeci / ÜHA 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)