Genç Gloob üyeleri iletişimcilerle buluştu

“İyi içerik” mottosuyla sosyal medya mecralarında yayına başlayan, geleneksel medyaya alternatif bir medya olarak çalışmalarını sürdüren GLOOB üyeleri, Üsküdar Üniversitesi İletişim öğrencileriyle buluştu. Üyelerden; Zeynep Uzun, Recep Tayyip Çelik, M. Emre Duman hem çalışmalarını hem de dijital platformlarda nasıl başarılı olunabileceğini öğrencilerle paylaştı. 

Geleneksel medyanın güvenini ve habercilik alanındaki deneyimini, yeni medya ile birleştirme hedefiyle yola çıkan Gloob, Üsküdar Üniversitesi Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluştu. 

İletişim Fakültesi Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. 
Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay’ın da bulunduğu etkinlikte Zeynep Uzun, Recep Tayyip Çelik, M. Emre Duman iletişimcilere tecrübelerini ve bilgilerini aktardı.  

Zeynep Uzun: “Sabredin emekleriniz karşılığını alıyorsunuz. ”

Genç iletişimcilere umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini söyleyen Gloob ekibinden Zeynep Uzun, “Her şey zaman ve istikrara bağlıdır biz de bu şekilde yola başladık pes etmeden enerjimizi kaybetmeden zamanla kitlemizi oluşturduk. Başarı, zamanla elde edilen bir şeydir sabredin emeklerinizin karşılığını alıyorsunuz. Çünkü siz durmadan içerik ürettiğinizde İnstagram veya Youtube bakıyor ya bu sürekli bize içerik üretiyor diyor ve dikkatini çekiyorsunuz sonrasında keşfete düşüyorsunuz ve zamanla kitleniz oluşuyor.” İfadelerini kullandı. 
Zeynep Uzun: “Kendi içerik üreticiniz olabilirsiniz.”

Mutsuz olduğun mesleği yapma, nerede mutluysan orada kal diyen Uzun, “İlgi alanlarınıza odaklanıp kendi içerik üreticiniz olabilirsiniz. Kendi mecranızı bulup kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Bir gazeteci aslında her şeyi bir noktada bilmek zorunda. Kendi videosunu çekebiliyor, yeri geldiğinde kendi videosunu kurgulayabiliyor, kendi içeriğini yazabiliyor olmalı. Bunlar sizi hep bir adım öne çıkarabilecek şeyler. Gün sonunda kendi işinizi yaptığınızda kendi işinizin patronu oluyorsunuz.” Şeklinde konuştu. 

Emre Duman: “İlgi alanlarınıza yoğunlaşın.”

Gloob üyelerinden Emre Duman ise özel ilgi alalarının kişiyi içerik üreticisi yapabileceğine dikkat çekti. Duman; “Ben küçükken astronot olmak istiyordum, şu anda devamlı makaleler okuyup araştırmalar yapıp uzay hakkında ne anlatabilirim diye düşünüyorum. Ve fazlaca uzay içeriği yapmaya başladım. Sizler de ilgi alanlarınızın ve sizi iyi hissettiren şeyler üzerinde yoğunlaşın ve araştırın. Bunlar üzerinden içerik üretin başarılı olacağınızdan eminim.” Dedi. 

Recep Tayyip Çelik: “Sosyal medyanızı boş bırakmayın.”

Her şeyi yapabildiğiniz sürece değerlisiniz diyen Gloob üyelerinden Recep Tayyip Çelik de “Ben gördüm ki insanları işe alırken öncelikle neler yaptıklarına bakıyor. Hangi kulüplere katılmış hangi etkinliklere katılmış neler yapmış… Ardından kişinin sosyal medyadaki varlıklarına bakıyorlar. Bence İnstagramınızı, Youtube’ unuzu boş bırakmayın.” İfadelerini kullandı.   

Muhabir: Elifnur Öztürk / ÜHA

Fotoğraf: Elifnur Öztürk / ÜHA

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)