Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş’ye gezi düzenledi. Program başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Kaman’ın eşlik ettiği programda öğrenciler uygulama imkânı da buldu.
İçerik
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler öğrencileri teknik gezi gerçekleştirdi

Gezi kapsamında öğrencilere Bitkisel Harç (Toprak) Üretim tesisinde hazırlanan toprak karışımları hakkında bilgiler aktarıldı.
Öğrencilere, tohum ekim toprağının nasıl olması gerektiğinden, tohum boyutlarına göre ekim derinliği, sulama yöntemi gibi birçok konuda uygulama yaptırıldı.
40 kişiden oluşan öğrencilere serada bulunan tropik ve subtropik bitkiler de tanıtıldı ve bitki ve sulama suyu analiz laboratuvarlarında ne tür analizler yapıldığına dair bilgi verildi.
Paylaş
Sizi Arayalım
Diğer Haberler
- Ebelik öğrencileri fetoskop ve önlük giyme heyecanını bir arada yaşadı
- Üsküdar İletişim’de ilk Öğrenci Kongresi gerçekleştirildi
- Öğrencilerin yeni dijital asistanı ÜS-AI hizmete girdi!
- SHMYO akademisyenleri ve öğrencileri ‘Orman Yangın Gönüllüsü’ oldu
- Bilimsel üretim ve yenilikçi fikirler MDBF Öğrenci Kongresinde buluştu

