İçeriğe atla

İçerik

Tarhan, Gaziantep Üniversitesi Kahraman Eruslu Böbrek Nakil Hastanesini ziyaret etti

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

SDGS IconSDGS IconSDGS IconSDGS Icon

Gaziantep Şahinbey Belediyesinin daveti üzerine Gaziantep’te bulunan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Türkiye’nin ilk ve tek böbrek nakil hastanesi olan Gaziantep Üniversitesi Kahraman Eruslu Böbrek Nakil Hastanesini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında hastane bünyesinde incelemelerde bulunan Tarhan, özellikle Açık Alan Tedavi Merkezi ile Psikososyal Destek Merkezinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Merkezler yakından incelendi

Programı kapsamında hastane birimlerinde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, özellikle hastane bünyesinde faaliyet gösteren Açık Alan Tedavi Merkezi ile Psikososyal Destek Merkezini yakından inceledi. 

Destek programları hakkında bilgiler alındı

Ziyaret sırasında Tarhan, merkezlerde yürütülen rehabilitasyon süreçleri, kronik böbrek hastalarına yönelik psikolojik uyum çalışmaları ve nakil öncesi ile sonrası uygulanan destek programları hakkında yetkililerden ve uzman ekipten detaylı bilgi aldı.

Bütüncül yaklaşımın önemine dikkat çekildi

Organ nakli süreçlerinde fiziksel tedavinin yanı sıra psikolojik ve sosyal desteğin bütüncül bir yaklaşımla ele alınmasının önemine dikkat çeken Tarhan, Açık Alan Tedavi Merkezinin hastaların moral ve iyileşme süreçlerine sağladığı katkılar değerlendirdi.

Fikir alışverişinde bulunuldu

Bölgedeki sağlık hizmetleri ve model uygulamalar açısından büyük önem taşıyan ziyaret, hastane birimlerinin gezilmesi ve yürütülen projelere ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi. 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

Paylaş

Oluşturulma Tarihi: 21 Ekim 2026

Sizi Arayalım

Phone