İçeriğe atla

İçerik

Kyoto Üniversitesinde tasavvuf temelli psikoterapi yaklaşımı anlatıldı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

SDGS IconSDGS IconSDGS IconSDGS IconSDGS Icon

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji (İngilizce) Bölümü Öğr. Gör. Dr. Elif Zapsu, Japonya’nın köklü yükseköğretim kurumlarından Kyoto Üniversitesinde düzenlenen özel bir derste konuşmacı olarak yer aldı. “Love and Death in Sufi Psychotherapy: A New Therapeutic Approach” başlıklı derste, tasavvuf temelli yeni bir psikoterapi yaklaşımı akademisyenler ve öğrencilerle paylaşıldı.

Kyoto Üniversitesi İslam Alan Araştırmaları Merkezi Direktörü ve Kyoto Üniversitesi Asya ve Afrika Alan Araştırmaları Enstitüsü Profesörü Dr. Yasushi Tonaga’nın davetiyle gerçekleştirilen etkinlik, Kyoto Üniversitesi Araştırma Binasında düzenlendi.

Tasavvufun merkezde olduğu yeni psikoterapötik yaklaşım ele alındı

Öğr. Gör. Dr. Elif Zapsu, son iki yıldır Üsküdar Üniversitesinde yürüttüğü “Din ve İnanç Psikolojisi” dersine ilişkin paylaşımda bulundu. Sunumunda, tasavvufu merkeze alan yeni bir psikoterapötik yaklaşımın teorik temellerini ve gelişim sürecini anlattı. Söz konusu yaklaşımın, Zapsu’nun yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladığ ı Edinburgh Üniversitesinde geliştirildiği ifade edildi.

Akademisyenler arasında kapsamlı fikir alışverişi gerçekleştirildi

Sunumun ardından düzenlenen toplantıda tasavvufun psikoloji alanına entegrasyonu ve disiplinler arası çalışma imkanları üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu.

Akademisyenler arasında gerçekleşen görüş alışverişinde, psikoloji ve tasavvuf çalışmalarının kesişim noktaları ele alındı.

Kanıta dayalı araştırmalar sürdürülüyor

Dr. Elif Zapsu’nun söz konusu yaklaşım üzerine Genç Hayat Vakfı (Young Lives Foundation) ile birlikte kanıta dayalı araştırma projeleri yürüttüğü belirtildi. Çalışmaların, tasavvuf temelli psikoterapi yaklaşımının bilimsel temellerini güçlendirmeyi amaçladığı kaydedildi.

Uluslararası akademik iş birliklerine katkı sağladı

Kyoto Üniversitesinde gerçekleşen ziyaretin, iki kurum arasındaki akademik bağların güçlenmesine katkı sunduğu ifade edildi.

Dr. Elif Zapsu, Kyoto Üniversitesinde gördüğü ilgi ve misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gelecekte daha güçlü iş birlikleri ve daha derin akademik diyaloglar geliştirmeyi arzuladığını belirtti.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

Paylaş

Oluşturulma Tarihi05 Haziran 2026

Sizi Arayalım

Phone