İslam Düşüncesinde “Mizan” Kavramı Çalıştayının ikinci ayağı 20-21 Eylül 2022 tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirildi. Hamad Bin Halife Üniversitesi ve Katar Vakfının himayesinde yapılan çalıştaya çok sayıda akademisyen, çevreci kuruluş temsilcisi ve öğrenciler katılım sağladı. Çevreciler, modern dünyanın eşi görülmemiş bir çevre kriziyle karşı karşıya olduğu vurgusu yaptı. Katar medya kuruluşları çevre sorunlarını ele alan ve çözüm üretme gayesi içinde olan İslam Düşüncesinde “Mizan” Kavramı Çalıştayına yoğun ilgi gösterdi.
İçerik
“İslam Düşüncesinde “Mizan” Kavramı Çalıştayı Katar basınında geniş yer buldu

İslami bir bakış açısı sunmayı amaçlayan UNEP'in desteklediği “Al Mizan- Dünya İçin Bir Sözleşme” her geçen gün yeni bir platformda ilgi odağı olmayı başarıyor. Bu çağrının geliştirilmesi ve benimsenmesi için İslam âlimleri ve Müslüman kurumların da sürece dâhil edilerek küresel bir çabayı simgelemesi amaçlanıyor.
“Al-Mizan- Dünya İçin Bir Sözleşme”, doğanın korunmasını yöneten, ilkelerin mevcut zorlukları karşılayan bir biçimde yeniden ifade edilmesinden oluşuyor. İnsan varoluşunun toplumsal düzeninin ardındaki ahlakî ilkelere vurgu yapılıyor.

Al- Mizan Dünya Çevre Sözleşmesi Kamuouyla Paylaşıldı
Öte yandan, Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) Dünya İçin İnanç Girişimi çatısı altında yürütülen, dünyadaki Müslüman düşünce liderlerinin katkı koyduğu ortak çalışma metni, Al Mizan: Dünya Çevre Sözleşmesi Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı ile kamuoyuyla paylaşıldı.
Paylaş
Sizi Arayalım
Diğer Haberler
- Yükseköğretimde kalite dönüşümü masaya yatırıldı
- Çocukların arkadaşlıkları gelecekteki ilişkilerinin provası!
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Gençler açısından şiddet bir performansa dönüştü”
- Öğr. Gör. Ayhan Demircan, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği başkanı seçildi
- Prof. Dr. Tayfun Uzbay’a memleketi Ordu’dan “Kent Ödülü”

