Üsküdar Üniversitesi Kariyer Merkezi Daire Başkanlığı tarafından “Mülakat Lab” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Flo Group İşe Alım Kıdemli Uzmanı Gizem Sezgin Bekar konuk oldu. Bekar, “İnsan Kaynakları Mülakat Simülasyonu” başlıklı sunum gerçekleştirdi.
İçerik
İnsan Kaynakları Mülakat Simülasyonu yapıldı

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke E Blok Sokrates Salonunda düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.
Etkinliğin moderatörlüğünü Kariyer Merkezi Sektör İş Birlikleri Uzmanı Semra Gül yaptı.

Katılımcılara işe alım sürecinden ve deneyimlerinden bahseden Gizem Sezgin Bekar, görüşme yapılacak kişinin kim olduğunu, hangi pozisyonda çalıştığını, görüşme esnasında karşılıklı uyum içinde olabilmek için dikkat edilmesi gerektiğini ve işe alım sürecinin özenli bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bekar, İnsan Kaynakları ile görüşme sağlayacak olan üniversite öğrencilerine kendi özgeçmişlerinde katıldıkları programların çok önemli olduğunu ve görüşme sırasında da bunun göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

Öğrencilerin zorunlu staj programı için başvuru yaparken de karşılıklı görüşmede bu konuya dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.
Bekar aynı zamanda staj programı hakkında merak edilen soruları da yanıtladı.
Paylaş
Sizi Arayalım
Diğer Haberler
- “Ruha Şifa-Hüsn-ü Hat Sergisi” bu yıl da Üsküdar da ziyarete açıldı…
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Anlam odaklı yaşam kalıcı mutluluk sağlıyor”
- Yükseköğretimde kalite dönüşümü masaya yatırıldı
- Çocukların arkadaşlıkları gelecekteki ilişkilerinin provası!
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Gençler açısından şiddet bir performansa dönüştü”


