Amerika Birleşik Devletleri Illinois State University Dil ve Konuşma Patolojisi Bölümünden gelen heyet Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümünü ziyaret etti. 30’dan fazla öğrenci, 4 profesör ve 2 organizatörden oluşan gruba bilgilendirmelerde bulunuldu. Ziyaret kapsamında Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÜSESKOM) gezildi ve merkezde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
İçerik
Illinois State University’den gelen heyet ÜSESKOM’u ziyaret etti


Gelen heyeti Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Konrot önderliğinde Doç. Dr. Ayşe Aydın, Dr. Öğr. Üyesi Maral Yeşilyurt, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Oğuz, Dr. Öğr. Üyesi Seçil Aydın Oral, Araş. Gör. Dr. Göksu Yılmaz, Öğr. Gör. Ayşe Buse Saraç, Araş. Gör. Ceren Söğüt ve Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden gönüllü öğrenciler ağırladı.



Ziyaret kapsamında Prof. Dr. Ahmet Konrot bölümün ve mesleğin Türkiye’deki gelişimi ve Üsküdar Üniversitesi özelindeki faaliyetleri hakkında kapsamlı bir konuşma gerçekleştirdi.



Programın devamında Dil ve Konuşma Terapisi Bölümüne bağlı laboratuvar olan Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÜSESKOM) gezildi ve merkezde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Katılımcılar Türkiye’deki Dil ve Konuşma Terapisi eğitimi ve uygulamaları hakkında merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldu.
Bilimsel paylaşım ve iş birliğinin güçlenmesini sağlayan ziyaret fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Paylaş
Sizi Arayalım
Diğer Haberler
- Ebelik öğrencileri fetoskop ve önlük giyme heyecanını bir arada yaşadı
- Üsküdar İletişim’de ilk Öğrenci Kongresi gerçekleştirildi
- Öğrencilerin yeni dijital asistanı ÜS-AI hizmete girdi!
- SHMYO akademisyenleri ve öğrencileri ‘Orman Yangın Gönüllüsü’ oldu
- Bilimsel üretim ve yenilikçi fikirler MDBF Öğrenci Kongresinde buluştu




