Davranış genetiğinin ne olduğuna ve kapsadığı konularına değinen Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim görevlisi Doç. Dr. Korkut Ulucan; “Canlıyla ilgili olan her şey bir evrime, farklılığa uğrar.” dedi.
“Birçok canlının en önemli silahı sayısal üstünlüktür” diyerek davranışı örneklendiren Ulucan, gen-davranış ilişkisinden bahsederek bazı davranışların doğuştan geldiğini, bazı davranışların ise çevreden etkilenerek ortaya çıktığını örneklendirerek anlattı.
Davranış-kişilik bozuklukları ve davranış genetiğinin çalışma metotlarından da bahseden Doç. Dr. Korkut Ulucan; “Hep çalışmak güzel ama programlı çalışmak daha da güzel.” Diyerek sözlerini tamamladı.

