Video Kurgu ve Renklendirme Atölyesi

Üsküdar Üniversitesi Video Kurgu ve Renklendirme Atölyesinde öğrencilerimizin yarışmalara katılmak için hazırladıkları belgesel, kısa film ve TV program çekimleri için gerekli tüm ekipman bulunmaktadır. Video Kurgu ve Renklendirme Atölyesi, Güney Yerleşke C-D Blok 4. Katta bulunmakta olup, ses ve ışık yalıtımlıdır. Böylelikle burada çalışmalarını gerçekleştiren öğrencilerin iyi bir ses kurgusu ve doğru renk tercihleri yapmaları için doğru ortam sağlanmış olmaktadır.

Video Kurgu ve Renklendirme Atölyesi’nin Amacı

Üsküdar Üniversitesi ile ilgili kampüs içinde ya da dışındaki tüm seminer, söyleşi, tören ve konser gibi etkinliklerin çekimleri İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilmekte ve kurgusu yapılarak Üsküdar Üniversitesinin sosyal medya mecralarında yayınlanmaktadır. Atölyede aynı zamanda, öğrenciler orta ve uzun metraj projelerinin renk düzeltmelerini yapmakta, voiceover için ses kaydı alabilmekte ve filmlerinin render işlemlerini hızlıca tamamlayabilmektedirler. Video Kurgu ve Renklendirme Atölyesi, İSTKA ve Kalkınma Ajansı başta olmak üzere pek çok kurum ile birlikte yürütülen projeler içerisinde gerçekleştirilecek video kayıt ve kurgu işlerinin profesyonel derecede tamamlanabilmesi adına da ayrıca kullanılmaktadır.

Video Kurgu ve Renklendirme Atölyesi’nin Kullanım Olanakları

Projelerde kullanılmak üzere öğrencilerimizin kullanabileceği ekipman yine İletişim Fakültesi tarafından öğrencilerimize sağlanmaktadır. Yeterli düzeyde kamera becerisi, kurgu bilgisi, ses ve ışık tasarımına sahip olan öğrenciler, profesyonel anlamdaki kurgu çalışmalarını gerçekleştirebilmek için Video Kurgu ve Renklendirme Atölyesi’ni kullanabilmektedirler

Cihaz Cinsi

Adedi