Sosyolojik bağlamda Yeni Medya konuşuldu…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü tarafından düzenlenen etkinliğin konuğu GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer oldu. Etkinlik, Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Kuleli Salonunda gerçekleşti. Sosyoloji Kulübü öğrencilerinin yoğun katılımı ile “Yeni Medya ve Sosyoloji” başlığı ele alındı. 

“Dijital dünya mecrasında iş yapıyoruz”

GZT’nin hikâyesinden ve dijital platform olma yolunda ilerlediğini bahseden Doğukan Gezer; “GZT’nin hikâyesi, bir beş yıla yaklaştık. Dijital dünya mecrasında iş yapıyoruz. Bizim bildiğimiz geleneksel haber tüketimi ve medya dünyasından farklı bir durumdayız. Bu etkinlikleri de çok önemsiyoruz. İçerikleri ve haberlerimizi sosyal medyadan tüketmeye başladık. GZT; gazete, televizyon,  radyo hatta bildiğimiz bütün geleneksel medyalardan farklı ve bağımsız olarak doğmasıyla aslında tanınıyor. Dijital medya dediğimiz kavram, herhangi bir şekilde içerik üretim süreci, yayın yönetimi, yayın politikası, anlatım tarzı, içerik dili ve yayın yaptığı alan gibi birçok alandaki başlık dijital içerisinde varlık gösteriyor. En önem verdiğimiz şey internet sitesi uygulamamız ama diğer yandan sosyal medya mecralarına da önem veriyoruz hatta instagram da bir milyon takipçiye ulaştık, bu bizim için çok kıymetli.” dedi.

 “Yeni medyanın kullanım alanının bilincine vardırmak istiyoruz”

Dijital yeni medya alanının yenilenen yeni bir kavram olduğuna ve sosyolojiyle bağlantısı olduğuna dikkat çeken GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer; “Dijital yeni medya alanı sürekli yenilenen bir kavramdır. Böyle etkinliklerde de yeni medyanın kullanım alanını bilincine vardırmak istiyoruz. Sosyoloji için de parantez açarsam, yaptığımız yayınlar topluma ve insana mutlaka hitap ediyor. Bu alanda çok ciddi bir dönüşüm var. Nasıl medya ve ticarette dijital dönüşüm varsa toplumsal hayatta, sosyolojide, insan ilişkilerinde, aile ve arkadaş ortamında da aynı dijital dönüşümlerden bahsediyoruz. Bu süreç tamamen diğerleriyle paralel giden bir süreç.” ifadelerini kullandı.

“Gençlerin dijital alanlarda çalışması daha iyi olacaktır”

Gençlere dijital alanların önemini anlatan Gezer, medya okuryazarlığı konusuna da değindi. Gezer; “Dijital medya dediğimiz zaman yaptığınız herhangi bir içeriğe olumlu ya da olumsuz yorumun geliştirmesi adına ciddi anlamda ikili iletişim olmaya başladı okuyucu ile aramızda. Medya tüketen kişilerin bu soruları daha iyi sorması dijital medya dünyasının içeriklerine baktığımızda kat ve kat daha değerli ve nitelikli okuyucuyu bilgilendiren bir şekilde fayda sağladığından yanayız biz. O yüzden medya okuryazarlığının önemli olduğunu düşünüyorum. Yeni mezun olacak arkadaşların dijital alanlarda çalışması daha iyi olacaktır. Teknolojinin imkânlarından nasıl yararlanıp, nasıl ilerleyeceğinizi düşünmelisiniz. Şu an herkesin bir şekilde dijital alanda olduğunu görüyoruz. Avukat, psikolog, tarım yapan kişiler vs. herkesin hayatında olan bir şeyin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)