Üsküdar Üniversitesinde Oryantasyon Programları Başladı

Üsküdar Üniversitesi’nde Tıp ve Diş Hekimliği Oryantasyon programları gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yumuşhan Günay’ın katılım sağladığı oryantasyon programında Üsküdar Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren direktörlükler öğrencilere yeni eğitim yılı öncesi Fİ- JİTAL eğitim için bilgilendirme sunumları yaptı. 

Prof. Dr. Haydar Sur: “Herkese ümit dağıtmak üzere mesleğe talip olduk”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, öğrencilere alanın eğitimi ve akılcılığıyla ilgili tavsiyelerini paylaştı. Prof. Dr. Sur; “Sosyal yaşam alanlarına girmiş bulunuyorsunuz. Bu sosyal yaşam alanında, gündelik yaşam hayatınızda size fayda sağlayacak işler yanında öğrencilik sorumluluğunuzu da yerine getirecek bilgiler yükleniyor. Bakın bizi çok sinirlendiren bir şey var arkadaşlar; oryantasyon günlerinde vurgu yapa yapa anlatılan bazı şeyleri öğrenci 6 ay sonra vakti geçiyor, sınıfta kalıyor. Web sayfasını okuduğunuz zaman orada defalarca anlatılıyor. Her gün her zaman odamızın kapısı sizlere açık. İstediğiniz zaman istediğiniz hocamızla görüşebiliyorsunuz. Problem artık çözülemez safhaya geldiği zaman hocam bunu düzelt diye geldiği zaman üzülerek bir şey yapamıyoruz, diyoruz. O yüzden bugün özellikle arkadaşların size anlatacağı şeyleri iyi öğrenmenizi istirham ediyorum. Ben bunları içimden geçtiği için söyledim ama sizler bu 6 yıl içerisinde çok büyük bir dönem geçireceksiniz ve sizinle güzel bir ilişkimiz olacak. Çünkü biz fakültede sizin yaşam koçluğunuzu da üstlenmek istiyoruz. Bir patoloji hocası ben sadece patoloji anlatıp çekip gitmiyor. Hoca size bütün hayatında edindiği bilgi deneyimleri size aktarmaya hazır bekliyor. Bütün hocalarınız için aynı şeyi söyleyebilirim. Özellikle danışman hocalarımızla ya da dönem koordinatörlerimizle yüz yüze ilişkiyi elden bırakmamanızı ben özellikle vurgulamak istiyorum. Bu duygularla önce meslektaş abiniz olarak ve olabilirsek hocanız olarak, Allah yardımcınız olsun. Çok başarılı doktorlar haline gelin diye dua ediyorum.” şeklinde konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Nuri Bingöl: “Sınavlar çevrimiçi olmayacak yüz yüze olacak”

Uzaktan Eğitim Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nuri Bingöl de sınavlar ve web sitesiyle ilgili bilgilerini paylaştı. Bingöl; “Ben uzaktan eğitim müdürüyüm, uskudar.edu.tr/uzaktan eğitim koordinasyonu adresi girdiğinizde eğitim dokümanların olduğu bir alana giriyorsunuz. Bunu hatırlayamam, bilemem diyorsanız lms.uskudar.edu.tr girdiğiniz zaman sağ tarafta kenarda linki var. Yine aynı sayfaya gidiyorsunuz. Orada sağ tarafta öğrenciler için eğitim dokümanları veriyorlar. Sınıfa nasıl girilir? Sınavlar çevrimiçi olmayacak yüz yüze olacak. Öyle bir Rektörlük kararı var. Oldu ya pandemi ilerledi sınavlar çevrimiçi oldu. Sınavlar nasıl yapılır, nasıl girilir? Onun için ue@uskudar.edu.tr mail attığınızda herhangi bir sorunla ilgili arkadaşlarınız çok kısa süre içerisinde dönüş yapacaklardır.” dedi.

Kurumsal İletişim Direktörü Tahsin Aksu: “Sosyal medya, bizim üniversite olarak dışarı açılan kapımız”

Sosyal Medya hesaplarının, öğrenciler tarafından mutlaka takibe alınması gerektiğine vurgu yapan Kurumsal İletişim Direktörü Tahsin Aksu; “Özellikle sosyal medya üzerinden hesaplarımızı takibe almanızı rica ederim. Çünkü birçok önemli duyuruyu normal iletişim kanalarımız dışında web sitesi olsun, mailing, mesaj olsun, bunlardan önce sosyal medya hesaplarımızda duyuruyoruz. Üniversiteyle ilgili eleştirileriniz ve önerilerinizi bizlerle paylaşın Kurumsal İletişim Direktörlüğünün kapıları her zaman sizlere açık, bizi ziyaret edin. Sosyal medya bizim üniversite olarak dışarı açılan kapımız. Oradaki yapılan yorumlar, bizim için çok önemli dolayısıyla sizin üniversite diplomanız hayat boyu size eşlik edecek. Bize zarar verebilecek her türlü yorumdan kaçınmanızı tavsiye ederim.” dedi.

Prof. Dr. Yumuşhan Günay: “Çok ciddi mesafe kat etmiş olan bir üniversitenin çatısı altında bulunuyoruz”

Konuşmasında teşekkür ve şükranlarını ileten Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Yumuşhan Günay; “Gerçekten hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum. Bu güzelliği yaşatma fırsatı bana verdiğiniz için başta sayın rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a şükranlarımı sunuyorum. Gördüğünüz gibi çok geniş ilgi alanına yayılmış. Çok sağlam bir üniversite geleneği ile verme aşamasında ve bu yönde çok ciddi mesafe kat etmiş olan bir üniversitenin çatısı altında bulunuyoruz. Bunun için Allah’a şükrediyorum. Buna vesile olanlara minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Güzel bir beraberliğimiz olacak. İnşallah başta sağlıkla umutla geçiririz. Asla yorulmayacağız asla yüzümüz düşmeyecek.” dedi.

Oryantasyon Programında sunum yapanlar arasında SKS Direktörlüğü Özcan Demir, Öğrenci İşleri Direktörlüğü Cumhur Bakır, Kütüphane Direktörlüğü Cihan Eker, Kariyer Merkezi Direktörlüğü Asil Barış Bağ, Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü Erdal Özdek, Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü Peyman Jafari ve ARGEYEP direktörü Halime Usta Yoğun yer aldı. Öğrencilere yeni sene için başarı dileklerinde bulunuldu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)