Çelik: “Tüp Bebek Tüm Aşamaların Genel Tabiridir”

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “Tüp Bebek” programı Zoom üzerinden online olarak gerçekleşti. Üsküdar Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Çelik programda konuşmacı olarak yer aldı. 


İlginin yoğun olduğu programda Prof. Dr. Cem Çelik, tüp bebek tedavisinin tarihçesi, nasıl ortaya çıktığı, hangi durumlarda başvurulması ve nasıl uygulanması gerektiği konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

“Tüp bebek tüm aşamaların genel tabiridir”

Moderatörlüğünü Zeynal Abidin Kocadağ’ın yaptığı programda Tüp bebek tedavisinin aşamalarından bahseden Prof. Dr. Cem Çelik; “Tüp bebek, yumurta hücrelerinin büyümesini sağlamak, sonrasında bu yumurta hücrelerini dışarıya almak, dışarıda spermle birleştirmek, embriyo oluşturmak ve oluşturduğumuz embriyoyu rahim içerisine nakletmek aşamalarının genel tabiridir. Bizim tüp bebek olarak adlandırdığımız işlemlerin aşamaları bunlar.” İfadelerini kullandı.

“Hormonları dışarıdan yüksek oranda vererek tedaviyi sağlıyoruz”

Tüp bebek tedavisinin süreçlerine değinen Çelik; “Biliyorsunuz vücudumuzda yumurtalıkların büyümesini sağlayan hormonlar var bunlar her kadında aylık olarak yenilenir. Biz bu hormonları dışarıdan çok yüksek oranlarda vererek daha çok yumurtanın büyümesini sağlıyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)