ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE! (DUYURU GÜNCELLENMİŞTİR)

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınının ülkemizde de görülmesiyle birlikte Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) aldığı kararla uzaktan eğitim sistemine geçilmiş olup dersler STIX programı üzerinden yapılmaya başlanmıştı.

Yaşanan son gelişmeler ışığında YÖK’ün 26 Mart 2020 Perşembe günü aldığı kararla 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nin uzaktan eğitim ile tamamlanmasına karar verilmiştir.
Bu bağlamda üniversitemizde dersler “uzaktan eğitim” yoluyla verilecektir.  Senkron dersler için LMS (lms.uskudar.edu.tr) arayüzünün kullanılması esastır. Bununla birlikte ZOOM ve benzeri programlar da destekleyici olarak kullanılabilecektir. Bilgilendirmeler, STIX (stix.uskudar.edu.tr) arayüzü üzerinden öğrencilerimizle paylaşılacaktır.

Uzaktan eğitim süresince ayrıca programlanmış dersler, Üsküdar Üniversitesi Televizyonu (tv.uskudar.edu.tr - ÜÜTV1 ve ÜÜTV2) aracılığıyla da yayınlanacaktır. İlgili fakülte, MYO ve enstitülerin hangi gün ve saatte yayında olacağı öğrencilerimize ayrıca duyurulacaktır.

Bu bağlamda ara sınavların 13–19 Nisan 2020 tarihleri arasında (Hazırlık sınıfı öğrencilerimizin sınavları 14 – 15 Nisan 2020 tarihlerinde olacak şekilde) ödev veya online sınav şeklinde yapılmasına da karar verilmiştir.

Alan uygulamaları, stajlar ve diğer uygulamalı dersler ile sınavlarının ise YÖK kararları doğrultusunda süreç normale döndükten sonra yaz aylarında uygun görülecek zamanda yoğunlaştırılmış olarak yapılması planlanmaktadır.

Güncellenmiş akademik takvime https://uskudar.edu.tr/tr/akademik-takvim linkinden ulaşabilirsiniz.

Önemle duyurulur.
 
Üsküdar Üniversitesi