İlker Ayaz: “Uzman optisyen, profesör optisyen diye bir ayrım yok”

İlker Ayaz: “Uzman optisyen, profesör optisyen diye bir ayrım yok”

Üsküdar Üniversitesi OptikKoop Başkanı İlker Ayaz ve İstanbul Ticaret Odası Gözlükçülük Meslek Komitesi Üyesi Orhan Küreli’yi öğrencilerle buluşturdu. 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun daveti üzere Çarşı Yerleşke de gerçekleştirilen söyleşide Ayaz, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler ile Optisyenlik Programı öğrencilerine deneyimlerini aktardı ve sektör hakkında bilgi verdi.

İlker Ayaz: “Uzman optisyen, profesör optisyen diye bir ayrım yok” 2

“Gözlükçü ile optisyen aynı şahıstır”

Camiada genç optisyenler diye bir algı yaratıldığını belirten Ayaz, bunun optisyen ve gözlükçü arasında manasız bir kavram kargaşasının başlamasına neden olduğunu söyledi. Ayaz, “Sadece bizim ülkemizde bu var. Gözlükçü dediğimiz şeyle optisyen dediğimiz şahıs aynı şahıstır. İkisi de Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış gözlük camını, gözlük çerçevesine monte etmeye yani o hizmeti vermeye yetkili kişidir. Bizim branşımızda uzman optisyen ve profesör optisyen diye bir ayrım yok. Bu ayrım sektörde kutuplaşmaya sebebiyet verdi” şeklinde konuştu.

“Hem para kazanacak hem de gülümseyeceksiniz”

Öğrencilere, “Çok güzel bir mesleğiniz var, çok güzel bir bölümde okuyorsunuz.” diyen İlker Ayaz, “İnsan sağlığıyla birebir ilişkili inanılmaz anılar biriktirebileceğiniz, para kazanırken inanılmaz mutlu olacağınız bir sektör. Görme problemi ile karşınıza gelen bir insanın reçetede yazanları kuralına ve usulüne uygun olarak hazırlayarak ona teslim ettiğinizde o gözlüğü taktığında verdiği tepkileri sizi mutlu edecek. Hem para kazanacaksınız, hem de gülümseyeceksiniz. Bizim mesleğimiz ikili ilişkilerde bunu kullanabileceğiniz çok güzel bir platform” ifadelerini kullandı.

İlker Ayaz: “Uzman optisyen, profesör optisyen diye bir ayrım yok” 3

Söyleşi, Optik Koop Başkanı İlker Ayaz’a plaket ve İstanbul Ticaret Odası Gözlükçülük Meslek Komitesi Üyesi Orhan Küreli’ye çiçek takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İlker Ayaz: “Uzman optisyen, profesör optisyen diye bir ayrım yok” 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)