Galatasaray Lisesi öğrencileri Üsküdar Üniversitesi Herbaryumunu ziyaret etti

Galatasaray Lisesi öğrencileri Üsküdar Üniversitesi Herbaryumunu ziyaret etti

TÜBİTAK projesi kapsamında Galatasaray Lisesinden bir grup öğrenci, Üsküdar Üniversitesi Herbaryumunu ziyaret etti. Öğrenciler, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Memduh Serin’den bitkiler hakkında bilgiler aldı.

Öğrencilere bitkiler hakkında bilgi verildi

Prof. Dr. Memduh Serin, 40 yıllık meslek hayatında yapmış olduğu floristik çalışmalar sonucu toplamış olduğu bitkilerden 800’e yakın doğa ve tıbbi bitki türlerini hibe ederek Üsküdar Üniversitesi Herbaryumunu oluşturmuştu. Herbaryum, bu alanda çalışma yapmak isteyenlerin ilgisini çekiyor.

Galatasaray Lisesi öğrencileri Üsküdar Üniversitesi Herbaryumunu ziyaret etti 2

TÜBİTAK projeleri kapsamında herbaryum oluşturmak isteyen Galatasaray Lisesinden bir grup öğrenci Üsküdar Üniversitesi Herbaryumunu ziyaret etti. Öğrencilere Prof. Dr. Memduh Serin, 1982’den bugüne bitkileri nasıl muhafaza ettiklerini ve nasıl herbaryum haline getirdiklerini anlattı.

Galatasaray Lisesi florası ve herbaryumunu oluşturmak isteyen öğrenciler gezi ve incelemenin ardından herbaryumdan ayrıldı.

Galatasaray Lisesi öğrencileri Üsküdar Üniversitesi Herbaryumunu ziyaret etti 3

Üsküdar Üniversitesi Herbaryum’u

Herbaryum, üniversitelerin tarım, eczacılık, peyzaj,  genetik,  doğa ve tıbbi bitkilerin bir teşhis merkezi olmakla birlikte birçok bilimsel alanda yapılacak çalışmalara da temel veri sağlayan öğretim ve araştırma kurumları. Kuruluşunun 2017 Prof. Dr. Memduh Serin ve Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Şahin Kaman ve bölüm öğrencilerini tarafından gerçekleştirilmiş ve ÜSH (Üsküdar Üniversitesi Herbaryumu) kodu verilmiştir.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)