“Etkileşim Dergisi” ikinci sayısıyla yayında

“Etkileşim Dergisi” ikinci sayısıyla yayındaÜsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Akademik Dergisi “Etkileşim”, ikinci sayısıyla ulusal ve uluslararası düzeyde iletişim bilimi ve sosyal bilimler alanına katkı sağlamaya devam ediyor.

İkinci sayısıyla okurların karşısına çıkan Etkileşim, iletişim konusunu çeşitli açılardan ele alan orijinal ve derinlikli araştırma, derleme ve kitap incelemeleriyle akademik etkileşime devam ediyor.

Bu sayının önemli isimlerinden biri: Henry Jenkins

Etkileşim’in ikinci sayısı da tıpkı birinci sayısı gibi ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış düşünür, aydın ve iletişim bilimcilerin yazılarıyla hazırlandı. İkinci sayının öne çıkan yazılarından biri, dünya çapında ünlü düşünür ve iletişimci Henry Jenkins’in “yakınsama kültürü” üzerine yazmış olduğu makale olarak karşımıza çıkıyor.

Jan De Vos, dijital çağda özneyi sorguluyor

Bu sayı, Southern California Üniversitesi Profesörü, Annenberg İletişim ve Gazetecilik Okulu Dekanı ve “Cesur Yeni Medya: Teknolojiler ve Hayran Kültürü” kitabının yazarı Henry Jenkins’in çalışması ile birlikte, Ghent Üniversitesi Öğretim Üyesi Jan De Vos’un “dijital çağda özneyi sorgulayan” makalesi yer alıyor.
 
“Etkileşim”, değerli isimleri ağırlamaya devam ediyor

Etkileşim Dergisi’nin bu sayısında Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın Araştırmacı Gazetecilik konusundaki makalesi alana önemli derecede katkı sağlayacak nitelikte. Prof. Dr. Yıldız Dilek Ertürk, Pınar Aslan ve Betül Onay tarafından Facebook kullanımı üzerine yapılan araştırmanın da Etkileşim için önemli bir katkı olduğu gözlemlenirken; Çeyiz Makal Fairclough tarafından kaleme alınan sosyal bilimlerde fotoğrafın bir yöntem olarak kullanılmasına ilişkin makale de yine iletişim alanı için önemli bir yere sahip.

Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar tarafından suç ve medya konusunda yazılan makalenin de iletişim ve psikolojinin bir kesişme alanı olarak kaleme alındığı dikkat çekmektedir. Bunların yanı sıra dergide iletişim tarihi, bireysel emeklilik, animasyon, bağımlılık konularında da önemli yazılara yer verilmektedir.
 
Güçlü makalelerle, iletişim alanına katkı sağlıyor

Ulusal hakemli bir dergi olarak yayın yaşamına doğan ve henüz ilk sayısıyla alanda tanınmaya başlayan Etkileşim’in birinci sayısı gibi ikinci sayısı da güçlü yazılarla alana katkı sağlamaya devam ediyor. Derginin Nisan’da yayımlanacak üçüncü sayısı için de makaleler gelmeye başladı. Akademik camianın da desteğiyle Etkileşim, kısa sürede Türkiye’de ve uluslararası düzeyde tanınırlık düzeyi yüksek bir yayın haline gelme yolunda ilerlemektedir.

Dergiye ulaşmak için:

https://etkilesimdergisi.com/


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)