Sosyoloji’de çift ve yandal imkânı

 Sosyoloji’de çift ve yandal imkânı

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü, Psikoloji gibi birçok bölümde Çift Anadal (ÇAP) ve Yandal imkânları ile farklı alanlarda akademik eğitim fırsatı sunuyor.

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü, Çift Anadal Programı (ÇAP) ve Yandal Programı ile farklı ilgi alanlarında akademik eğitim olanağı sunuyor.
Çift Anadal Programı (ÇAP),  lisans programlarını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları ikinci bir lisans veya ön lisans programında eş zamanlı olarak ders almalarına ve lisans diploması almalarını sağlıyor. Yandal Programı ise lisans programlarını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları ikinci bir lisans programında eş zamanlı olarak ders alarak sertifika almalarına imkân tanıyor.

İlgi alanlarına göre ÇAP olanağı

Gereken şartları taşıyan Sosyoloji bölümü öğrencileri bu lisans programlarından ÇAP yapabiliyor. Bu bölümler şöyle; Psikoloji, Psikoloji (İngilizce), Felsefe, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmet, Tarih, Reklam Tasarımı ve İletişimi, Yeni Medya ve Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler, Görsel İletişim Tasarımı, Medya ve İletişim Sistemleri

Önlisans programlarından ÇAP yapılabiliyor

Sosyoloji bölümü öğrenciler, ilgi alanları doğrultusunda SHMYO’ya bağlı Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği (İÖ), Çevre Sağlığı, Çocuk Gelişimi, Çocuk Gelişimi (İÖ), Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri, Sosyal Hizmetler, Sosyal Hizmetler (İÖ), İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Sağlığı ve Güvenliği (İÖ) ve Sosyal Güvenlik programlarında ÇAP yapabiliyor.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)