Dünyanın otorite Ergoterapistleri Üsküdar Üniversitesi’ndeydi.


Dünyanın otorite Ergoterapistleri Üsküdar Üniversitesi’ndeydi.

Dünyanın birçok ülkesinde Ergoterapi bölümünün kurulması ve geliştirilmesinde görev alan İsveç Stockholm Linköping Üniversitesi’nden Prof. Dr. Helena Hemmingsson ve Yrd. Doç. Dr. Maria Borgestig Üsküdar Üniversitesi’ndeydi.
Türkiye’nin Ergoterapi Bölümü bulunan sayılı Üniversitelerinden olan Üsküdar Üniversitesi dünyaca ünlü iki akademisyeni misafir etti.

İsveç Stockholm Linköping Üniversitesinden Prof. Dr. Helena Hemmingsson ve  Yrd. Doç. Dr. Maria Borgestig Üsküdar Üniversitesinde Ergoterapi öğrencileriyle buluştu.

Dünyanın otorite Ergoterapistleri Üsküdar Üniversitesi’ndeydi. 2

Rusya, Avrupa ve Tayvan gibi dünyadaki birçok ülkede Ergoterapi bölümünün kurulması ve geliştirilmesi için süpervizörlük ve danışmanlık yapan Helena, çalışmalarını Üsküdar Üniversitesi’nde katıldığı derste anlattı. İsveç, dünyada en çok Ergoterapistin bulunduğu üçüncü ülke olması açısından önem taşıyor.

İsveç’te Ergoterapinin nasıl olduğuyla ilgili istatistikleri de öğrencilerle paylaşan Prof. Helena kendisinin geliştirdiği değerlendirme formunun (School Setting Interview – SSI) workshopını da paylaştı.

Ergoterapi alanının önemli diğer ismi de bir gün sonra öğrencilerle buluştu. Dr. Maria Borgestig, doktorası için yaptığı proje ile ilgili katılımcılara bilgi verdi, çalışmalarını anlattı.  Sonrasında ise “Goal Attainment Scale” isimli değerlendirme formunu ve nasıl uygulandığını paylaştı.

Dersin sonunda hocalara Üsküdar Üniversitesi özel Hisseden Adam Heykeli kendilerine takdim edildi.

Dünyanın otorite Ergoterapistleri Üsküdar Üniversitesi’ndeydi. 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)